Postimehe otsepilt: suured rivaalid Flora ja Levadia mängisid väravateta viiki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Jalgpalli Eesti meistriliigas peeti täna neli 13. vooru kohtumist ning igipõliste rivaalide FC Flora ja Tallinna Levadia kohtumine lõppes 0:0 viigiga. Mäng on täispikkuses järelvaadatav.

Enne mängu:

Flora ja Levadia asuvad tabelis vastavalt teisel ja kolmandal kohal ning kahte meeskonda lahutab kaks punkti - Flora on kogunud tosina vooruga 27 ja Levadia 25 punkti. Tabeliliidri Nõmme Kalju kannul püsimiseks vajavad mõlemad aga võitu, sest vooru avamängus eile õhtul 2:1 Narva Transi alistanud Kaljul on koos 32 punkti.

Flora alistas viimati läinud nädala alguses võõrsil Narva Transi tänu Sander Posti 83. minuti tabamusele 1:0. Levadia tuli aga laupäeval samal Lilleküla staadionimurul Evald Tipneri karikavõistluste võitjaks, alistades finaalis 4:0 Tartu FC Santose. Levadia on heas hoos - läinud nädala alguses oldi Tallinna FC Infonetist paremad 4:0.

Hoogu on sattunud ka Levadia edurivimees Vladislav Ivanov, kes löönud viimases kahes liigamängus kokku viis väravat. Kaks tabamust lisas ta ka karikafinaalis. Meeskonnad on tänavu omavahel kohtunud juba kaks korda, Premium liiga kuuendas voorus lepiti 1:1 viiki ja superkarikafinaalis võitis Flora Zakaria Beglarišvili hilisest tabamusest 1:0.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Jalgpalli on igal juhul lõbus mängida, kui on hea ilm ja muru juba roheline. Levadiaga on kohtutud palju ja teame, kuidas nad mängivad. Samas eks omavahelised mängud on alati ekstra pingelised ja mõlemad meeskonnad on täielikult motiveeritud. Alati tuleb olla valmis ka mingisugusteks üllatusteks. Peame olema äärmiselt kontsentreeritud ja olema valmis tegema mängu sees väga kiireid ümberlülitusi oma mängus.»

Flora kaitsjaKarol Mets: «Kindlasti tuleb väga võitluslik mäng ja mõlemad pooled tahavad selles mängus punkte saada. Määravaks võivad saada pisivead – kaitses kiire üleminek rünnakusse ja vastupidi võivad otsustada mängu saatuse. Hooaja alguses saime nende üle võidu ja mängisime ka viiki – kindlasti annavad need tulemused meile positiivset nooti juurde.»

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Karikafinaal on möödas ja alanud nädalal ootavad meid ees kaks väga tähtsat liigamängu. Levadia ja Flora vastasseisud on alati väga võitluslikud ja tasavägised. Hetkel paikneme tabelis kõrvuti ja mõlemad meeskonnad soovivad tabelijuhile lähemale liikuda. Valmistume tõsiselt ning anname endast parima, et lõvikoopast kolm punkti koju tuua. Nagu olen ka varem öelnud, liigume mäng-mängult edasi ja vaatame, kuhu välja jõuame.»

Levadia ründaja Vladislav Ivanov: «Ees ootab printsipiaalne vastasseis ning väga tõsine heitlus ühe oma peamise konkurendiga. Häälestume mänguks Floraga täie tõsidusega ning ainsaks eesmärgiks saab olla võit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles