Tallinn-Tartu GP lõppes karmi kukkumisega, esikoht Rumeeniasse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tehti algust jalgratturite mitmepäevasõidu Tour of Estoniaga, mille esimeseks etapiks oli Tallinn-Tartu GP. Grupifinišiga lõppenud võistluse lõpus toimus ka karm kukkumine, kus üheks kannatajaks oli ka Eesti koondise sprinter Martin Laas. Esikoha teenis täna rumeenlane Eduard Michael Grosu.

Rumeenlasele järgnesid täna lätlane Emils Liepins ja sakslane Michael Schweizer. Parima eestlasena sai Risto Raid täna 14. koha. Mullu Tour of Estonia mitmepäevasõidul võidutsenud Gert Jõeäär lõpetas tänase sõidu 29. positsioonil.

Homme on kavas Tour of Estonia teine etapp, milleks on Tartu GP. Tartu GP start antakse homme kell 13.45.

Vaata võistluse otsustavaid hetki (lõpuheitlus alates 18. minutist) ja võistlusjärgseid kommentaare:

Ülekannet teostab Rockstick Production ja pildi edastamiseks kasutatakse 4G võrku. «Pilti edastavad vastava tehnikaga varustatud mootorrattad, mis võistlejate kolonniga kaasa liiguvad. Lisaks traditsioonilised statsionaarsed kaamerapunktid stardis ja finišis ning mõnes kohas rajal,» rääkis võistluste direktor Indrek Kelk.

Interentiülekannet testiti juba 32. Tartu Jooksumaratonil ning test osutus edukaks. Tol korral polnud otsepilt avalik ning seda nägid ainult lähemad asjaosalised. Tänu õnnestunud testidele tehakse otsepilt nüüd ka kõigile kaasaelajatele avalikuks.

Tour of Estonia koosneb sel aastal kahest päevast. Reedel, 30. mail sõidavad ratturid 190km Tallinnast Tartusse, laupäeval, 31. mail toimub aga Tartu GP, kus tugevad ratturid Eestist ja mujalt maailmast kihutavad 12,5 km pikkusel linnaringil kokku 150 km.

1. juunil toimub aga 33. Tartu Rattaralli, kus profiratturid asuvad joonele koos harrastajate ja pühapäevaratturitega. Kavas on 133 km ja 70 km pikkused distantsid. Soodsam registreerimine on avatud veel ainult täna.

Ülekannete ajakava:

30.05 Tallinn - Tartu (190 km), kell 10.50

31.05 Tartu GP (150 km), kell 13.45

01.06 Tartu Rattaralli (133 km), kell 9.45

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles