Pehrsson saatis neli põhimeest koju, kolm vigastusega väljas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus enne koondise homset Balti turniiri kolmanda koha mängu Soomega, et teeb traumade tõttu ja muudel põhjustel algkoosseisus hulgaliselt vahetusi.

Koondise koosseisus on toimunud mitu muudatust, sest mitu eile Läti vastu mänginud koondislast on juba lahkunud. Eile vigastuse tõttu avapoolajal välja vahetatud Sergei Zenjov jääb Soome-mängust mõistagi kõrvale ning ei tee kaasa ka järgmisel nädalal mängudes Islandi ja Tadžikistaniga. «Sama lugu on Henri Anieriga, kes mängis küll eile Läti vastu 90 minutit, kuid tegi seda läbi valu. Samal põhjusel pidime ta Gibraltari vastu avapoolaja järel välja vahetama. Tegemist on vana probleemiga, mis on teda juba mitu kuud vaevanud,» selgitas Pehrsson.

Soome vastu ei mängi ning koju sõitsid täna ka Konstantin Vassiljev, Sergei Pareiko, Enar Jääger ja Ragnar Klavan. «Nende klubihooaeg on läbi, tahtsime neile puhkust anda ning nad liituvad koondisega uuesti esmaspäeval,» selgitas Pehrsson oma otsust kogenumatele tegijatele vaba aja andmise osas.

Koondisega liituvad homseks mänguks aga Igor Subbotin ja Tihhon Šišov. «Paraku pole ka Ats Purje kubemevigastuse tõttu mänguvalmis ning tema asemel saame proovida Subbotinit. Šišov on koondisesse toodud katteks võimaliku vigastuse puhul,» sõnas Pehrsson. «Lootsime, et saame Purjet kasutada, kuid viimane kontroll näitas, et ta pole siiski võimeline mängima,» ütles peatreener.

Homse algkoosseisu osas ütles Pehrsson kindlalt välja vaid ühe nime – kahest koondise juurde jäänud väravavahist alustab Soome vastu Pavel Londak. «Aksalu mängib Tadžikistani vastu – selline on plaan,» ütles Pehrsson. Islandi vastu on väravas taas Pareiko.

Arvestades lisaks Pehrssoni eilset mängujärgset lubadust, et ta vahetab Läti-mänguga võrreldes Soome vastu välja terve algkoosseisu, võib eeldada järgmist algrivistust: keskkaitses mängivad Artjom Artjunin ja Alo Bärengrub, paremkaitses Gert Kams või Šišov ja vasakkaitses Ken Kallaste. Keskväljal alustavad Martin Vunk ja Eino Puri, äärtel-ründes saab Pehrsson kasutada aga Subbotini, Siim Lutsu, Albert Prosa ja Sander Posti teeneid.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles