Treener Kaabermaa epeenaiskonna neljandast kohast: igat võistlust ei saa võita

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Erika Kirpu, Julia Beljajeva, Kaido Kaabermaa.
Vasakult: Erika Kirpu, Julia Beljajeva, Kaido Kaabermaa. Foto: Liis Treimann

Eesti epeenaiskond (koosseisus Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk) sai täna Strasbourgis toimuvatel vehklemise Euroopa meistrivõistlustel neljanda koha, sealjuures pronksimatš kaotati Itaaliale 42:45. Naiskonna treener Kaido Kaabermaa tunnistas, et esmased muljed võistluse järel on küll nukrad, ent mullu Euroopa meistriks tulemine ei tähenda, et igal aastal peaks sama hästi minema.

«Eks emotsioonid on natuke nukrad,» tunnistas Kaabermaa pärast võistlust. «Oleks medal käes olnud, oleksid muljed paremad, aga ega praegu väga kiita ei ole. Matš Itaalia vastu läks käest ära,» rääkis Kaabermaa pronksikohtumisest.

Eestlannad alustasid otsustavat pronksimatši hästi ja suutsid alguses juhtima minna. Kui üheksast vahetusest oli ära veheldud seitse, oli seis 26:26 viigis. Siis oli Eesti naiskonnast järg Julia Beljajeva käes, kes ei suutnud vastasele ühtegi torget teha ning lõpetas oma vahetuse 26:31 kaotusseisus. Kaabermaa sõnul jäi Beljajeval puudu kannatusest.

«Juhtus see, et ta läks krampi. Ta ei pidanud pingele vastu ja ka taktikaliselt läks natuke valesti. Tal oleks pidanud olema rohkem kannatust, aga ta läks itaallanna kutsega kohe kaasa, nii et taktikaliselt läks valesti,» nentis Kaabermaa.

Viimase vahetusena võistlema asunud Irina Embrichil oli veel väike võimalus Eestit päästa, aga tublist esitusest hoolimata jõudsid itaallannad napilt enne aja lõppu 45. torkeni ja nii oli pronks eestlannade jaoks läinud. «Šanss oli olemas, aga see oli päris raske. Läksime ju võistlusele neljanda asetusega ja selle teenisime välja. Ega iga võistlus ei saa võita ja seda enam, et kaks aastat järjest oleks olnud veel raskem võita,» kommenteeris Kaabermaa asjaolu, et eelmisel aastal tuli naiskond samas koosseisus Euroopa meistriteks.

«Usun, et pinge siiski otsustavaks ei saanud, sest meie sportlased on juba nii kogenud. Järgmisel kuul ootavad juba ees maailmameistrivõistlused, seega proovime seal ära realiseerida selle vormi, mis siin realiseerimata jäi,» andis Kaabermaa mõista, et naiskond vaatab juba juulis Kaasanis toimuva MMi poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles