Kruuda jätkab Peugeot’l, plaanis on ka Rally Estonia

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maikuus autot vahetanud Karl Kruudal on lühikese aja jooksul tekkinud Peugeot' võistkonnaga hea kontakt.
Maikuus autot vahetanud Karl Kruudal on lühikese aja jooksul tekkinud Peugeot' võistkonnaga hea kontakt. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Karl Kruuda jõudis kokkuleppele veel vähemalt kolmel rallil Peugeot 208 T16 R5-ralliauto kasutamise suhtes. Koos kaardilugeja Martin Järveojaga kihutatakse selle masinaga tuleval nädalal Poola MM-rallil, kodusel Rally Estonial ja augusti alguses Soome MM-rallil Jyväskyläs.

«Tegelikult pole me veel end Rally Estoniale registreerinud, kuid arvan, et sellel võistlusel osalemine on kindel,» rääkis Kruuda, kes juba pühapäeval teeb Poolas oma võistlusautoga korraliku testipäeva, mille käigus proovitakse amortisaatorite seadistusi ja jälgitakse sellega seoses auto käitumist.

Kruuda võistles Peugeot R5-rallimasinaga esimest korda mais Harju rallil. Autoga tutvumiseks mõeldud võistluse järel siirdus ta Sardiinia MM-rallile, kus näitas väga head kiirust. Kuna esialgu oligi kokkulepe vaid nendeks kaheks võistluseks, võttis järgmistel rallidel osalemise kinnituse saamine aega.

«Asi polnud niivõrd rahas kui Peugeot’ juhtkonna tasandil peetud aruteludes ja otsustes,» selgitas Kruuda, kelle sõnul on tal lühikese ajaga tekkinud meeskonna ja tehase esindajatega hea kontakt. «Sardiinias olid tehase insenerid minuga pidevalt kontaktis ning uurisid, kuidas läheb ja millised on probleemid.»

Peugeot R5 on ralliteedel üsna uus masin ning seepärast vajab tehnika pidevat seadistamist. Selles protsessis on sõitja tagasiside meeskonnale väga oluline. Kruuda usub, et saab sellega hästi hakkama, vastasel korral poleks temaga koostööd jätkatud.

«Loodan, et minu antud tagasisidest on tehasele kasu. Poola ralliks on igatahes Sardiinias probleeme tekitanud osad uuendatud ning lisaks anti mulle proovimiseks neli uut amortisaatorit. Nendega oli meil eelmisel võistlusel palju probleeme,» selgitas Kruuda, kes kavatseb homsel testil läbida 50 kuni 100 km. «Üleliia ma sõitma ei hakka,» lisas ta.

Neljapäeval startival Poola MM-rallil on WRC-2-sarjas registreeritud neli Eesti meeskonda. Lisaks Kruudale ja Järveojale tulevad Ford Fiesta R5-autodega starti Ott Tänak ja Raigo Mõlder ning Martin Kangur ja poolakas Pawel Drahan. Egon Kauri ja Erik Lepiksoni osalemine pole aga veel selge. Nädal tagasi Viru rallil sõitnud Kaur tunnistas toona, et Poolas võistlemiseks napib raha.

Rally Estonial ootab aga Kruudat põnev võrdlus Siim Plangiga, kes tuleb koduse ralli tippsündmusel Peugeot’ tehasemeeskonna toel starti täpselt samasuguse Peugeot R5-ralliautoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles