Tänak pääses 15. kiiruskatsel ehmatusega

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Poola rallil.
Ott Tänak Poola rallil. Foto: Timo Anis

Poola MM-rallil WRC2 sarjas liidrikohta hoidva Ott Tänaku auto mootorist kadus 15. kiiruskatse lõpus jõud. Õnneks oli tegemist viimase kiiruskatsega enne pooletunnist tehnohooldust ning eestlase auto jõuti uuesti töökorda sättida. 

Hooldusalasse tulles oli Tänak üsna mureliku olekuga. Oma sissesõidu järjekorda oodates uuris ta koos meeskonna inseneridega oma auto kapotialust, kuid visuaalsel vaatlusel ei õnnestunud viga leida. Selgus saabus päris hooldusalasse jõudes. «Probleem oli turboklapis, see vahetatakse nüüd ära,» rääkis Tänak kergendunult. 

Tehnilist probleemi kõrvale jättes, oli tänase rallipäeva esimene pool Tänaku jaoks edukas – ta noppis taas rohkelt kiiruskatsete võite ning kasvatas edu meeskonnakaaslase Jari Ketomaa ees minutile. 

WRC2 arvestuses hoiab kolmandat kohta Martin Kangur. «Kõik on sujunud hästi, ainult viimasel kiiruskatsel tegime pirueti ja kaotasime veidike aega,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles