Meesjuunioride Eesti meistrivõistluste grupisõidu võitis Kristo Enn Vaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Enn Vaga.
Kristo Enn Vaga. Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Palamusel jätkuvatel jalgrattta maanteesõidu Eesti meistrivõistlustel võitis meesjuunioride grupisõidu Kristo Enn Vaga.

Sõit algas kohe väga aktiivselt ning peagi eraldus peagrupist kaheksaliikmeline grupp, kus sees ka mitmed favoriidid. Hetkeks tundus lausa, et medalid sellest juhtgrupist ka võetakse, kuid Kalevi Jalgrattakool seda meelt ei olnud. Peagi kruviti tempo peagrupis üles ning vahe hakkas sulama.

Seepeale otsustasid Janar Juss (Vändra Viko) ja Karl-Patrick Lauk (Saaremaa Viiking) omateed minna ning duo sõitis mitmed ringe koos. Viimasele ringile läks Lauk juba üksi, edestades jälitavat viieliikmelist gruppi 38 sekundiga. Peagi oli ka Lauk alla neelatud ning medalite saatus lahtine.

Viimasel tõusul võttis otsustava rünnaku ette Vaga, kes sellega omale ka meistrisärgi teenis. Teise koha saavutas tänasel sõidul Karl-Arnold Vendelin (Vändra Viko) ning kolmas oli Ekke-Kaur Vosman (Kalevi Jalgrattakool). Tugevat sõitu teinud Lauk pidi lõpuks leppima kuuenda kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles