Oskus sõita roobastes aitas Sander Pärna võidule

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn ja James Morgan.
Sander Pärn ja James Morgan. Foto: Timo Anis

Poola MM-rallil Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas võitnud Sander Pärn pani edule aluse juba reedel Leedus sõidetud kiiruskatsetega. «Roobastes sõites tuli välja minu eelis – noorena Eestis alustades sõitsin tihti võistlejate rivi lõpus rooplikul teel, lisaks õpetas Urmo Aava mulle sellistes tingimustes sõitmist,» selgitas Pärn.

Koos kaardilugeja James Morganiga sõitva Pärna jaoks oli kõige keerulisem laupäevane väga pikk päev. «Pärastlõunal hakkas vaim väsima ja ühel hetkel kadus keskendumine ning hakkasin tegema vigu,» tunnistas ta. «Korra käisin ka poole autoga teelt väljas, kuid õnneks jäi masin terveks. Kõige pikemal kiiruskatsel kippus aga pidurdamiseks kasutatav vasak jalg ära surema.»

Pärn on nüüd võitnud mõlemad selle sarja etapid. Jäänud on veel kolm sõitu, millest järgmine on augusti alguses Soomes. «Kui suudan pea selgena hoida ja keskenduda, võib ka seal kõik hästi minna. Olen Soome MM-rallil kolm korda osalenud ja tean, mis mind ees ootab,» rääkis ta. «Sarja kaks viimast etappi on asfaldil ning hea oleks nendeks sõitudeks varu tekitamiseks punkte ette koguda.»

Märksõnad

Tagasi üles