Poola rallil korraldaja süüdistab tekkinud kaoses leedukaid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala Poola rallil
Jari-Matti Latvala Poola rallil Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal toimunud Poola MM-ralli tekitas sõitjatele ja pealtvaatajatele mitmeid ebameeldivaid olukordi. Teed olid kehvad ja kaks Leedus toimuma pidanud kiiruskatset tuli sootuks ära jätta.

«Mis mind tegelikult närvi ajab on see, et mingid inimesed käisid enne võistlust Leedu teid inspekteerimas. Mida nad seal aga tegelikult tegid? Puhkasid?» pahandas Citroeni piloot Kris Meeke korraldajatega. «Kõik, mis oli vaja teha, oli suruda üks metallist ora maa sisse ja vaadata, kas see pinnas sobib võistluseks. Nad rikkusid ralli nii pilootide kui ka Leedu inimeste jaoks.»

Poola ralli peakorraldaja aga tekkinud kaose osas vastutust võtta ei taha. «Meil oli FIAga kokkulepe, et ralli peab toimuma kahes riigis – Poolas ja Leedus,» selgitas võistluse boss Jaroslaw Noworol. «Tegime kõik täpselt nii, nagu oli ette nähtud. Leedukad vastutavad selle osa eest, mis nende riigis toimus.»

Vahetult enne kiiruskatsete algust teatasid ralli korraldajad, et seitsmes ja kaheksas katse jäävad ära. Samas olid rallifännid jõudnud juba raja ääre koguneda ning piloodid olid läbinud pikki katsetevahelisi ülesõite. Lisaks said palju kriitikat ka ralli ülipikad päevad, mis ei jätnud sportlastele pea üldse aega magamiseks.

Eesti parima rallimehe Ott Tänaku jaoks kujunes Poola ralli aga edukaks ning WRC2 klassis sai ta esikoha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles