Taimse ­toiduga võidukaks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp.
Rait Ratasepp. Foto: Rando Kall

Selleks et ultratriatloniks valmistudes peaaegu kahekordistunud treeningkoormustest paremini taastuda, otsustas Rait Ratasepp aasta tagasi loobuda liha söömisest ning pool aastat tagasi ka piimatoodetest.

Varem, advokaaditöö kõrvalt treenides, pani Ratasepp sageli tähele, et niipea, kui ta harjutas nädalas rohkem kui tavapärased 15–18 tundi, jäi ta haigeks. «Tõusis palavik ja pidin puhkama,» meenutab ta. «Aga kui töölt ära tulin ja koormusi tõstsin, otsustasin, et midagi tuleb veel muuta – ja muutsin toitumist.»

Sellegipoolest kinnitab Ratasepp, et toitub nüüd palju mitmekülgsemalt kui varem. Aga mis peamine, lisab ta, taastumine treeningutest läheb kiiremini ning kogu aeg on hea ja kerge olla. Tagatipuks on kaal alanenud ning püsib stabiilne. Kui ta mullu sügisel Lanzarotel ultratriatloniks treenima hakkas, kaalus ta 82 kilo, pärast taimetoidule üleminekut on kaal püsinud pidevalt 74–75 kilo kandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles