Eestlastena Soomes, soomlastena Eestis

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Murakas.
Margus Murakas. Foto: Greg Roslon

Kolme Eesti rallimehe – Karl Kruuda, Kaspar Koitla ja Rolnad Muraka – autodel ilutseb Rally Estonial Soome lipp. Ei, mehed pole kodakondsust vahetanud, vaid seda nõuavad ERC-sarja reeglid.

Need kolm meest osalevad tänavu Soome meistrivõistlustel ja seepärast pidid nad endale hankima Soome litsentsi. ERC-sarjas nõutakse aga seda, et sõitjate nime juures peab olema just selle riigi lipp, kelle litsentsiga nad võistlevad. Selline nõue kehtib aga vaid ERC-sarjas ning seepärast tekibki vastuoluline olukord, kus mehed sõidavad Soomes sinimustvalge lipuga, Rally Estonial kasutavad aga Soome sümboolikat.  

Koitla jaoks on see juba kolmas riik, keda rallivõistlustel esindada, varem on tema autol ilutsenud ka Venemaa lipp. «Kui soovid erinevate riikide meistrivõistlustel osaleda, pole midagi parata,» nentis ta.

Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava sõnul näitab see aga Eesti rallimeeste tõusvat taset. «Mõne aasta eest poleks keegi võtnud tõsiselt mõtet, et eestlased võitlevad Soome meistrivõistlustel medalite eest, kuid praegu on Kruuda ja Koitla seal esikolmikus,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles