Võidukas Kruuda: Eesti lippude lehvides oli suurepärane võita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda Soome rallil.
Karl Kruuda Soome rallil. Foto: Timo Anis

Soome MM-rallil WRC2 klassis võitnud Karl Kruuda sõnas vahetult pärast viimase kiiruskatse lõppu ralliraadiole, et emotsioonid on fantastilised. «Kõik läks täiuslikult! Suurepärane oli sõita, sest siin Soomes lehvis raja ääres palju Eesti lippe,» tänas Kruuda fänne kaasaelamise eest.

Lähimat konkurenti Jari Ketomaad enam kui kahe minutiga edestanud Kruudale oli tegu sel hooajal teise etapivõiduga WRC2 klassis, löömatuks jäi ta ka Rootsi rallil. MM-sarja üldtabelis kerkis ta sellega kolmandale kohale, eestlasel on koos 74 punkti. Vaid punkt rohkem on Juri Protassovil, kes on aga sõitnud WRC2 arvestuses tänavu juba kuus etappi Kruuda viie vastu. Viis etappi on kirjas ka sarja üldliidril Lorenzo Bertellil, kellel on 81 punkti. Kruuda selja taga on vaid kahe punkti kaugusel Soomes teise koha saanud Ketomaa.

WRC2-sarja reeglite kohaselt saavad tiimid hooaja jooksul punktide peale sõita vabalt valitud seitsmel etapil, lõpptabelisse läheb kirja kuus paremat tulemust. Kruudal on tänavusest hooajast seni kirjas kaks võitu, kaks neljandat kohta ja üks katkestamine. Kalendris on pärast Soomet veel viis rallit. Tabeli kaks esimest Bertelli ja Protassov Soomes punktide peale ei võistelnud.

Lisaks sai Kruuda ralli absoluutarvestuses 10. koha, teenides sellega elu esimese MM-punkti.

Ott Tänak võitis küll kavas olnud 26 katsest WRC2 arvestuses koguni 19, ent mitmeminutilised ajakaotused nii neljapäeval kui ka reedel ei lubanud enamat kolmandast kohast. «Jäi väheks, aga katsetel, kus meil probleeme polnud, olime kiireimad. See on kindlasti positiivne,» lausus Tänak pärast viimast katset. Üldtabelis on viiel rallil punktidele sõitnud Tänakul nüüd kirjas esikoht Poolast, kolmas koht Soomest ja neljas koht Mehhikost, lisaks kaks kaheksandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles