Kalev/Cramol meeskond koos, peatreener Varrak rahul

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak
Alar Varrak Foto: Mihkel Maripuu

«Arvestades meie võimalusi, saime kokku täiesti hea meeskonna,» hindas viimaste aastate korvpalli Eesti meisterklubi Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak. «Mul on oma ideed, kuidas meeskond peaks hakkama mängima, kuid esialgu pole me saanud neid asju treeningulgi proovida. Viis viie vastu mängimiseks pole veel trenni mehi jagunud.»

Eesti oma tippude ja nooremate mängumeeste kõrval hakkab uuel hooajal Kalevi särgis mängima neli või viis välismaalast. Varrak iseloomustas oma leegionäre ja rääkis sellest, millist kasu ta ühest või teisest mängijast oma meeskonnale näeb.

Esimesena jõudis Kalev kokkuleppele leedulasest tsentri Mindaugas Kupšasega. Varrak loodab, et 217 cm pikkune vägilane toob Kalevi korvialusesse mängu pisut rohkem vaheldust.

«Kahel viimasel hooajal meie korvi all mänginud Frank Elegar ja Bamba Fall olid üsna sarnased mängijad,» tõdes peatreener. «Kupšas on suurem ja jõulisem ning tema korvialused poolhaagid on ikka head. Loodan, et nad Elegariga täiendavad teineteist hästi.»

Elegari Kalevisse naasmine oli pooljuhuslik. Kevadel, pärast hooaja lõppu olid paljud veendunud, et häid esitusi teinud ameeriklane pääseb uueks hooajaks mõne tugevama ja rahakama klubi palgale. Kui aga augustis selgus, et mees on jätkuvalt klubita, tegi Kalev temaga naasmisest juttu.

«Me ei saanud talle midagi väga suurt pakkuda, kuid tema lepingus on punkt, mis lubab hea pakkumise korral teatud summa eest lahkuda. Vastasel korral poleks ta meiega ilmselt lepingut sõlminud,» avas Varrak kokkuleppele jõudmise tagamaid. Kui selline mees oli aga olemas, ei kõhelnud Varrak tema värbamise soovis hetkegi.

Äsja isaks saanud Elegar saabub Eestisse alles tuleval nädalal, seega pole teda homme ja ülehomme peetaval turniiril platsile oodata.    

Nädalapäevad tagasi Eestisse jõudnud Scott Machado on Varraku hinnangul klassikaline mängujuht, kes valiti pärast pikka ja põhjalikku kaalumist. «Kaalusime ka mullu meeskonnas olnud ja hooaja lõpus väga hästi tegutsenud Curtis Millage’i varianti, kuid otsustasime noorema, alles oma karjääri ülesehitava mängija kasuks,» sõnas Varrak. «Ta pole mees, kes viskaks 20 punkti mängus, pigem söödab ta pallid õigesse kohta, näeb hästi väljakut ja on hea põrgatusega.»

Nii iseloomustab Varrak 24-aastast mängumeest videote ja treeningutel nähtu põhjal. Seda, kuidas 185 cm pikkune pallur mänguolukorras tegutseb, näeb esimest korda juba homme Tallinnas algaval kontrollturniiril.

«Võrreldes eelmise hooajaga peaks meeskonna mängu muutus väljendumagi kõige rohkem mängujuhi stiilis. Küsimus on vaid selles, kuidas ülejäänud meeskond sellega kohaneb,» arutles Varrak.

Ääremängija E. J. Singleri palkamisele aitas kaasa mitu asjaolu: möödunud hooaja lõpus tabas teda jalavigastus, millega kaasnes mängupaus, ning uue hooaja lähenedes polnud ta endale jätkuvalt töökohta leidnud. «Hooaja lähenedes jääb meeskondades vabu kohti aina vähemaks ning hinnad lähevad alla, näiteks juulis poleks me teda praeguse hinnaga saanud,» selgitas Varrak.

Singler jõuab Eestisse täna ja esimese asjana peab ta läbima siinsete arstide juures tervisekontrolli. Mängumees ise on väitnud, et põlvevigastusest pole enam jälgegi, kuid seda peavad kinnitama ka siinsed arstid.

«Otsisime mängijat, keda saaks kasutada suure ja väikese ääre positsioonidel. Hooaja mängude arv tuleb suur ja peame arvestama võimalikke vigastusi – näiteks Indrek Kajupank on kindlasti paar esimest kuud eemal –, seega tekib ilmselt vajadus mängijaid positsioonide vahel liigutada,» rääkis Varrak ja avaldas oma plaani kasutada napilt alla kahe meetri meest vahepeal ka tavaoludes suure ääre kohal. Taset peaks Singleril olema. Mullu olid tema keskmised näitajad D-liigas 14,1 punkti ja 4,7 lauapalli.

Kalev/Cramo koosseis

Neli viimast aastat korvpalli Eesti meistriks tulnud Kalev/Cramo koosseis algaval hooajal

•    Tagamängijad: Scott Machado, Martin Dorbek, Rain Veideman, Sten Olmre, Armands Škele (lepingut pole)

•    Ääremängijad: Gregor Arbet, E. J. Singler, Erik Keedus

•    Korvialused jõud: Frank Elegar, Mindaugas Kupšas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles