Ukraina nõuab UEFAlt ja FIFAlt Venemaa jalgpalli boikoteerimist

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina jalgpallifännid.
Ukraina jalgpallifännid. Foto: SCANPIX

Täna kogunesid Nyonis, Šveitsis kahe maailma suurema jalgpalliorganisatsiooni ning Ukraina ja Venemaa jalgpalliliitude juhid, et arutada hetkel aktuaalse Ukraina-Venemaa konflikti mõju kahe riigi jalgpallile.

Ukraina jalgpalliliit nõudis kokkusaamist Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) ja Euroopa jalgpalliliiduga (UEFA) seoses vastuolulise asjaoluga, et Venemaa jalgpalliliit (RFU) lubas Venemaa poolt annekteeritud Krimmi poolsaare jalgpallimeeskondadel osaleda Venemaa liigas. Nimelt otsustas RFU kaasata Venemaa tugevuselt kolmandasse liigasse kolm Krimmi piirkonna meeskonda ja nimetas nad ka vastavalt venepäraselt ümber. FIFA reeglite järgi võib aga liigasid või klubisid liita teiste riikide ühendustega vaid kahepoolsel kokkuleppel, mida Ukraina jalgpalliliit pole andnud.

Lisaks pole Ukraina esindajate sõnul Venemaal selliseks käitumiseks õigust, sest Krimmi piirkonda peetakse okupeeritud alaks ja seda pole ametlikult Venemaa osana tunnistatud.

Täna peetud kokkusaamise järel avaldas Ukraina jalgpalliliit oma arvamust selles küsimuses avaliku kirja vahendusel. «Ukraina jalgpalliliit palub FIFAl ja UEFAl kui kõrgeimatel jalgpallivõimudel rakendada FIFA reeglite rikkumise tõttu Venemaa jalgpalliliidu suhtes karme sanktsioone,» seisis Ukraina jalgpalliliidu avalduses. Konkreetseid sanktsioonide nõudmisi Ukraina jalgpalliliidu avalduses siiski kirjas polnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles