Pahapill kuulub suurimate soosikute ringi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill
Mikk Pahapill Foto: Pm

Vaadates Euroopa kümnevõistluse hooaja edetabelit, tundub, et nii madalal tasemel pole tiitlivõistluste medalite eest juba ammu võideldud. Kas see arvamus peab paika, näeb täna ja homme toimuval jõuproovil, kus soosikute ringi on arvatud ka 2009. aasta Euroopa sisemeister Mikk Pahapill.


Otsustage ise: edetabelit juhib ukrainlane Aleksei Kasjanov 8381 punktiga, prantslasel Romain Barras’l on kirjas 8313 ning venelased Aleksei Drozdovil 8246 punkti. Nende järel tuleb juba tänavu 8198 punkti kogunud Mikk Pahapill. Nelja mehe nimed on soosikutena käinud läbi ka rahvusvahelisest meediast.

Kindel on aga üks – Euroopa kümnevõistlus saab uue kuninga. Tiitlikaitsja tšehh Roman Šebrle püsis küll hooaja alguses konkurentsis, ent jääb vigastuse tõttu Barcelona võistlusest kõrvale. Ning olgem ausad – Pekingi olümpial kuuenda ja Berliini MMil 11. koha saanud vanameistris pole enam endist teravust.

Seega Kasjanov – Barras. Kaks väga erinevat kümnevõistlejat, Kasjanovi trumbiks on tugev esimene päev, Barras kerkib aga tabeli tippu just teisel päeval. Kolmas number Drozdov on ühtlasem, ent võisteldes ebastabiilsem. Kuid ükski neist meestest pole selline, kes oleks end tõestanud kui suurvõistlustel imeliste punktisummade koguja.

Võistluse eel räägivad märgid Pahapilli jaoks head keelt – Eesti meistrivõistlustel kogus ta kindlust kaugushüppes ja tõkkesprindis ja vähemalt mehe enda sõnul pole probleemi ka toona ebaõnnestunud teivashüppega.

Pahapilli punktisumma ja hea võistlus sõltub paljuski emotsioonidest. Poolteist aastat tagasi Torino EMil küttis teise ala kaugushüppe õnnestumine ta nii üles, et selle laine kandis teda läbi võistluse kuni kuldse lõpuni. Samasugust emotsionaalset torget vajaks Pahapill ka täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles