Ebola külvab jalgpallimaailmas paanikat

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincent Enyeama (vasakul).
Vincent Enyeama (vasakul). Foto: SCANPIX

Lääne-Aafrikas tuhandete inimeste elu nõudnud Ebola viirus võib suuri korrektiive teha ka rahvusvahelises jalgpallielus. Nimelt peaks 17. jaanuaril Marokos algama Aafrika rahvuste karikas, kus selgitatakse Aafrika parim jalgpalliriik, kuid Ebola viiruse tõttu võib turniir üldse ära jääda.

Seni on avalikkuse ette jõudnud info, et Maroko võimud sooviksid turniiri ära jätta. Viimasel ajal on sel teemal sõna võtnud ka jalgpallurid. Eile teatas Nigeeria koondise väravavaht Vincent Enyeama, et turniir oleks mõistlik ära jätta.

«Ma tõesti loodan, et turniir jääb ära,» teatas Lille’i väravavaht pärast eilset Euroopa liiga kohtumist Briti meediale. «Siiski teeb otsuseid Aafrika Jalgpalli Liit.»

«Turniiri toimumine oleks kõigi jaoks risk, kuna Aafrikasse minnes tahavad kõik alati kallistada ja kätt suruda. Sellisel juhul on alati risk olemas,» rääkis Enyeama. «Kui turniir toimub ja me tagame sinna pääsme, siis ma kindlasti mängin.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles