Uut väljakutset otsiv Audi võib liituda vormel-1 sarjaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kereautode hulgas on Audi tuntud tegija, kuid nüüd proovitakse läbi lüüa ka vormel-1 sarjas
Kereautode hulgas on Audi tuntud tegija, kuid nüüd proovitakse läbi lüüa ka vormel-1 sarjas Foto: SCANPIX

Saksamaa võimas autotootja Audi võib viimaste kuulujuttude põhjal peagi liituda vormel-1 sarjaga. Võimalik, et kuningliku sarjaga liitutakse juba 2016. aastal ning esipiloodi koha võtab sisse Fernando Alonso isiklikult.

Audi on mootorispordis tuntud nimi ning eriti edukalt tegutsetakse erinevates kereautode sarjades – viimasest 16 Le Mansi 24 tunni sõidust on suudetud võita koguni 13. Nüüd aga otsitakse uut väljakutset ning selleks võib olla vormel-1.

Auto Express kirjutab, et Audi valmistub sarjaga liitumiseks juba aastaid. Väidetavalt oli Audi juba paari aasta eest valmis oma tiimi välja panema, kuid seejärel selgus, et vormel-1 plaanib reeglites suuri muutusi ning Saksamaa autotootja plaan jäi katki. Nüüd on aga taas olnud aega oma vormelit F1 reeglitega kohandada.

Huvitav on ka Audi seos mitme praeguse vormel-1 meeskonna peasponsori Red Bulliga. Energiajookide tootja on hetkel Audi suursponsor DTMi sarjas, kuid väidetavalt panevad nad õla alla ka vormelitiimile. Hetkel sõidavad Red Bulli rahade eest nende endanimeline meeskond ning Toro Rosso.

Audi esipiloodiks pakutakse Fernando Alonsot, kes lahkub tänavuse hooaja järel Ferrarist. Kahekordne maailmameister püüab väidetavalt üheks aastaks liituda McLareniga ning seejärel siirduks ta juba Audi ridadesse. Endine Ferrari tiimipealik Stefano Domenicali on juba Audi palgal ning just tema olevatki mees, kes vormel-1 tiimi üles ehitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles