Novosjolov langes Eesti edetabelis teiseks

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti epeenaiste eduka nädalavahetuse kõrval jäi tähelepanuta fakt, et kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov ei juhi üle mitme-setme aasta enam kodust edetabelit. Tema ees on koha sisse võtnud hoopis Sten Priinits.

Mõistagi pole hooaja esimese MK-etapi järel põhjust suuri järeldusi teha – saati jäi Priinits Leganos pidama 64 sekka, Novosjolov murdis seevastu end 10. kohale. Ent siiski, fakt jääb faktiks: Priinitsal on koos 112 punkti, Novos­jolovil 95.

Eesti edetabelil pole meeste vehklemises erilist tähtsust kuni 2016. aasta kevadeni, mil tuleb otsustada, kes läheb olümpiakohta püüdma. Seda juhul, kui Eesti ei saa meeskonnaga Rio de Janeirosse – ja ilmselt ei saa – ning ükski vehkleja pole maailma edetabelis piisavalt kõrgel kohal, et vormistada otsepääs. Vastavalt reglemendile saab õiguse vehelda valikturniiril koduse reitingu parim.

Vehklemise maailma edetabeliski toimusid muutused. Eesti naiskond kerkis suisa teiseks, mis tähendab edaspidi kergemaid vastaseid. Naistest jätkab Erika Kirpu 10. ja Irina Embrich 14. kohal ning nad pääsevad edaspidigi MK-etappidel otse 64 sekka, kuid Julia Beljajeva langes 25. kohale ja peab vehklemist alustama alagrupiturniirilt.

Novosjolov asub maailma edetabelis 15., Priinits 19. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles