Varrak: mängisime kolm väga head veerandit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kaarel Täll
Copy
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Kalev/Cramo korvpalliklubi kaotas pühapäevases VTB Ühisliiga kohtumises 69:79 Peterburi Zenidile. Pea terve kohtumise vältel juhtinud ja ilusat mängu näidanud Kalev väsis viimasel veerandil ning andis võidu käest. Turniiritabelis on Kalevil kolme võidu kõrval nüüd neli kaotust.

«Mängisime väga head kolm veerandit – olime mänguks hästi valmis ja tegutsesime kaitses kindlalt,» rääkis Kalevi peatreener Alar Varrak pärast kohtumist. «Lõpus said otsustavaks paljud pisiasjad ning väsimus. Kui kolm veerandit suutisme vastaste liidrit Walter Hodge’i kontrolli all hoida, siis lõpus sai ta siiski hoo üles. Tema tegutsemine osutuski selle mängu võtmeks,» Hodge’i arvele jäi lõpuks 17 punkti. Varraku sõnul tunti mängu lõpus puudust ka Gregor Arbetist, kes oli selleks ajaks juba viie veaga välja langenud. Just Arbet oleks pidanud Hodge’i katma.

1.15 enne mängu lõppu, seisul 74:69, teenis Armands Škele kohtunikuga vaidlemise tõttu tehnilise vea ning see hetk lõpetas Varraku sõnul sisuliselt ka mängu. «Armands väitis, et talle tehti viga. Ta oli juba üsna vihane ning püüdsin teda rahustada,» rääkis Varrak. Siiski ütles Škele enne audi välja viskamist kohtunikult paar sõna ning vilemees määras lätlasele tehnilise vea. «Nii kohtunik kui mängija kinnitasid, et roppusi see sõnavõtt ei sisaldanud.»

«Viimastes mängudes oleme puudust tundnud vigastatud Rain Veidemanist. Scott (Machado - toim) ja Armands ei jõua kahekesi piisavalt teravusi tuua. Jõuvarud saavad lihtsalt ühel hetkel otsa,» arutles Varrak. Vaatamata valusale kaotusele proovis peatreener siiski positiivseks jääda. «Kolm aastat tagasi oleks kümnepunktine kaotus tabeli keskmike vastu olnud üsna normaalne tulemus. Nüüd on aga pettumus suur,» rääkis ta. Varraku sõnul on Kalev jõudnud tasemele, kus asjade kokkulangemisel on võimalik Ühisliigas pea kõiki vastaseid võita.

Kalevi parimana viskas Rolands Freimanis 22 punkti. Frank Elegar panustas 15 punkti ja 16 lauapalliga.

Märksõnad

Tagasi üles