Tänak: nii-öelda hullu me ei pannud

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

«Meie eesmärk oli leida hea tunne ja seepärast me suuri riske ei võtnud – ühelgi kiiruskatsel me nii-öelda hullu ei pannud,» rääkis Suurbritannia MM-rallil 7. koha saanud Ott Tänak. «Suutsimegi leida enda jaoks sobiva tempo ja hea tunde, mille abil saime täita meile meeskonna poolt antud juhiseid.»

Tänavuse WRC-sarja viimase etapi eel räägiti üsna avameelselt, et Tänaku ja tema kardilugeja Raigo Mõlderi jaoks on tegemist väga tähtsa võistlusega – et tulevaks hooajaks töökoht kindlustada,  tuli kindlasti lõpuni sõita, ent seejuures näidata ka konkurentsivõimelist kiirust. Eestlased said mõlemaga hakkama.

Tõsi, poodiumi tasemel seekord ei sõidetud, kuid liiguti stabiilselt ja kindlalt. «Meil olid tiimi poolt antud juhised, et avapäeval tuleb igal juhul lõpetada, teisel päeval pidime näitama normaalseid kiiruskatsete aegu ja kolmandal päeval kindalt lõpuni sõitma,» loetles Tänak. «Seega pidime näitama kiirust ja kindlasti lõpetama ning mõneti pani see meid kahe tule vahele. Saime siiski oma ülesannetega hakkama.»

Ralli võitnud Sebastien Ogier’le kaotas Tänak 2.29,7. Nende vahele mahtusid veel karjääri viimast rallit sõitnud Mikko Hirvonen, Mads Östberg, Thierry Neuville, Elfyn Evans ja Kris Meeke.

Märksõnad

Tagasi üles