Venemaal pole põhjust jalgpalli MMi äravõtmist karta

Priit Pullerits
, vanem­toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ähvardus Venemaalt nelja aasta pärast peetavate jalgpalli MM-võistluste korraldamisõigus ära võtta, millega on viimastel kuudel esinenud mitmed maailma poliitikud ja spordijuhid, ei muuda Venemaa suuri poliitilisi plaane, väidab Tartu Ülikooli külalisprofessor, vene politoloog Andrey Makarychev.

Kas president Vladimir Putin arvestab võimalusega, et Venemaa võib oma agressiivse poliitika tõttu jalgpalli MMi korraldamisõigusest ilma jääda?

Ma ei arva, et Putin on selle pärast eriti mures. Putin on ametis Ukrainaga, mitte 2018. aasta MMile mõtlemisega.

Aga ta on mures selle pärast, kas Krimmi jalgpallimeeskonnad saavad osaleda ametlikult Venemaa meistrivõistlustel. Selleks vajab ta rohelist tuld UEFA-lt. Putin üritab kasutada rahvusvahelist spordiliitu [UEFA], et legitimeerida oma poliitikat. See on ainus poliitiline küsimus, mis on Venemaal seoses jalgpalliga päevakorral.

Küll aga on lekkinud ajakirjandusse Venemaa jalgpalliliidu dokumendid, mis näitavad, et sealsed töötajad on rohkem mures kui Putin, et FIFA võib teha otsuse, mida te mainisite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles