Postimehe otsepilt: Viljandi alistas tippude heitluses Serviti

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste käsipalli meistriliigas kohtusid täna esikolmikusse mahtuvad Viljandi HC ning Põlva Serviti ning kodusaalis võttis napi 26:25 võidu Viljandi. Võitjate parimana viskas seitse väravat Karl Toom, kuus tabamust lisasid Ott Varik ning Kristo Järve. Serviti poolt viskasis kuus väravat Ardo Puna ja Pavel Turajev.

Enne mängu: Viljandi ja Serviti kohtusid eelmise aasta lõpus Eesti karikavõistluste poolfinaalis. Mängu võitis 31:30 Viljandi, mis oli neile 17-aastase vaheaja järel Serviti üle esimeseks täistabamuseks. Päev hiljem said viljandlased kodupubliku toel finaalis jagu ka Viimsi/Tööriistamarketist ning tulid klubi ajaloo jooksul esimest korda karikavõitjaks.

«Rõõm on ikka sees ja see on ainult positiivne. Lähme ka seekord võidu peale välja, et jõuda põhiturniiri lõpuks kahe parema hulka,» ei varjanud Viljandi peatreener Marko Koks. «Ligi kuu aja pikkuse pausi on meeskond sisustanud erinevalt. Osad on puhanud ja treeninud, teised aga seotud erinevate koondistega. Nüüd seisab meil ees tihe periood, sest pärast mängu Servitiga tulevad Balti liiga matšid ning koduliigas kohtumine Kehraga.»

Serviti juhendaja Kalmer Mustingu meelest on mõlemad meeskonnad võrdses seisus. «Nii meil kui ka neil oli mehi koondistega seotud,» ütles Musting. «Seekord on kindlasti üheks põhiküsimuseks see, kuidas saame hakkama Viljandi positsioonirünnaku ja väravavahiga. Karika poolfinaalis viskasime neile 30 väravat, mis näitas, et selles osas polnud seis hull. Endale aga lasime rohkem visata, mis viitas meie kehvapoolsele kaitsele. Hea, et alustame aastat tugeva mänguga, sest nii näeme enne Balti liigat enda hetkeseisu ära.»

Serviti on hetkel liigas hoidmas teist kohta, Viljandi on kolmandal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles