Hüppespets Ilves sõitis end MM-pronksile

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahevõistluse esikolmik poodiumil, paremal Kristjan Ilves.
Kahevõistluse esikolmik poodiumil, paremal Kristjan Ilves. Foto: FIS Nordic Combined

«Kaks aastat tagasi juunioride MMil pronksi võites olin veel nii noor, et keegi minult medalit ei oodanud. Toona lihtsalt hüppasin hästi. Seekordne pronks oli aga kättevõideldud medal – suusarajal pidi selle nimel kõvasti pingutama. Igatahes praeguse emotsiooni järgi hindan seda kõrgemalt,» rääkis eile Kasahstanis Almatõs toimuval suusaalade juunioride MMil kahevõistluse sprindis pronksi võitnud Kristjan Ilves.

18-aastane Ilves oli oma saavutuse üle ilmselgelt üliõnnelik. Ta möönis, et tänavune hooaeg pole seni kulgenud kuigi edukalt ning suuri lootusi ei tekitanud temas ka kaks päeva varem peetud ja 12. kohaga lõppenud tavavõistlus. Ilvese seni suurimaks trumbiks olnud suusahüpped ei klappinud – sellel mäel ei saa kuidagi pihta, nagu ta ise ütles – ning see teadmine tekitas sportlases pessimismi.  

Tegelikult ei teinud ta ka sprindivõistluses enda kohta imelist hüpet. Ta lendas Almatõ suusakeskuse väikesel mäel 92 meetrit, mis andis suusarajale minnes 4. koha. Veel mullu või tunamullu Ilvese kirstunaelaks olnud suusatamises püsis ta aga algusest peale heas seltskonnas ning hoidis end medalikoha konkurentsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles