Raio Piiroja saab suusad alla

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja rammib Viru maratonil jõuga mäest üles. Veel jagub tal jaksu küllaga. Kuid pika sõidu lõpp tuleb siiski hirmus vaevaliselt.
Raio Piiroja rammib Viru maratonil jõuga mäest üles. Veel jagub tal jaksu küllaga. Kuid pika sõidu lõpp tuleb siiski hirmus vaevaliselt. Foto: Spordifoto

Eks ole Eesti endisi jalgpallikoondislasi varemgi suusarajal nähtud. Näiteks Indrek Zelinskit, Martin Reimi ja Risto Kallastet. Ent nad on jäänud tulemuste poolest märkamatuks. Paar aastat tagasi paistis, et vähemalt ühest eksjalgpallurist, Marek Lemsalust, saab talvel sõidumees. Kuid viimastel hooaegadel on ta rohkem pühendunud rulluisutamisele.

Möödunud talvel ilmus ühtäkki suusavõistlustele Raio Piiroja (35), Eesti koondise kauane kaitsesammas ja kapten.

Ega ta muljet avaldanud. Tema liikumine oli isegi diletandi pilgule nurgeline ja puine. Alutaguse maratonil kaotas ta mulle kümme minutit, lõpetas alles 208. kohaga.

Seda enam pani imestama, et tänavuse Estoloppeti sarja avapauguks Viru maratonil sai Piiroja stardikoha esimesse gruppi, rohkem kui 60 kohta minust ettepoole. Mille eest?!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles