Maailmameister Ogier sai terveks hooajaks tingimisi karistuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: SCANPIX

Autoralli valitsev maailmameister Sebastien Ogier sai autoralli MM-sarja korraldajatelt järgmiseks 13 etapiks kaheminutilise tingimisi karistuse.

Prantslane ületas sel nädalavahetusel sõidetava Rootsi ralli katsetega tutvudes koguni seitsmel korral kiirust ning ehkki praegusel rallil ei hakatud teda ajatrahviga karistama, saab prantslane oma kaheminutilise ajatrahvi kätte niipea, kui ta peaks selle hooaja jooksul veel reegleid rikkuma. Trahvioht ähvardab Ogieri vaid katsetega tutvumise ajal, mitte aga näiteks juhul, kui ta peaks ralli ajal ühelt katselt teisele sõites kiirust ületama.

Lisaks trahviti prantslast 1232 euroga - 25 eurot iga piirangut ületanud tunnikilomeetri eest. Katsetega tutvumisel on Rootsis määratud lubatud kiiruseks 70 km/h, Ogieri trahviti seejuures kõigepealt kahe kiiruseületamise eest vastavalt 313 ja 570 euroga. Pärast seda ületas prantslane kiirust veel viiel korral, kõigi kordade peale kokku 49,3 km/h võrra.

Volkswageni tiimijuhi Jost Capito sõnul ei kavatse võistkond karistus apelleerida, küll aga soovitakse kohtunikelt toimunu põhjuste kohta täpsemat selgitust. Capito arvas, et viga pole Volkswagen Golfis, mida Ogier ja kaardilugeja Julien Ingrassia katsetega tutvumiseks kasutasid. «Ma ei usu, et asi oleks kiirusehoidiku kalibreerimises, aga kõikidel teistel rallidel on kiirusepiirang 80 km/h, siin seevastu 70 km/h. Küllap siis poisid ei tunnetanud seda nii hästi. Usun, et asi on selles. Kui nad ületasid kiirust, siis ületasid ja me ei vaidlusta midagi,» vahendab Autosport.com Capito sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles