Björgen sihib Välbe rekordit, Northug jõudis ajaloolise saavutuseni

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen tähistamas MM-tiitlit.
Marit Björgen tähistamas MM-tiitlit. Foto: SCANPIX

Falunis toimuval suusatamise MMil said täna võidurõõmu tunda Marit Björgen ja Petter Northug, kes triumfeerisid klassikatehnikas sõidetud sprintides.

Björgen on nüüd karjääri jooksul võitnud 13 MM-tiitlit ning nüüd jääb ta Venemaa suusalegendist Jelena Välbest maha vaid ühe MM-tiitliga. Arvestades Björgeni viimaste tiitlivõistluste medalisadu, siis on Välbe tulemuse püüdmise vaid päevade küsimus.

Täna sai Bjärgenist aga esimene sportlane suusatamise MMidel, kus suutnud samal alal võidutseda kolmel tiitlivõistlusel järjest. Lisaks tänasele võitis Björgen sprindis MM-tiitli ka 2011. ja 2013. aastal.

Oma kümnenda MM-tiitli (koos OM-kuldadega on ta võitnud karjääri jooksul 12 suurvõistluste kuldmedalit) võitnud Northug on nüüd karjääri jooksul suutnud suurvõistlustel (MM või OM) triumfeerida kõikidel aladel.

Varasemalt oli ta neli korda võitnud teatesõidus, kolm korda 50 km distantsil, kaks korda suusavahetusega sõidus, korra 15 km distantsil, korra meeskondlikus sprindis ja nüüd korra ka individuaalses sprindis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles