Piho ja Ilves said MMil eelviimase koha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kail Piho.
Kail Piho. Foto: NordicFocus

Falunis jätkuval suusaalade MMil peeti täna kahevõistluses suure mäe paarisvõistlus. Eestit esindanud Kail Piho ja Kristjan Ilves olid hüppevõistluse järel eelviimasel 11. kohal. Piho tänane hüpe ebaõnnestus ja kandus vaid 94,5 meetrini, Ilves hüppas 114,5 meetrit. Suusarajal jõudis Eesti Sloveeniale küll lähedale, kuid lõpuks lepiti siiski 11. kohaga. Esikümnest jäi lahutama 3,5 sekundit. Eesti selja taga lõpetas Ukraina meeskond.

Maailmameistriks krooniti Prantsusmaa paar Jason Lamy Chappuis ja Francois Braud. Teise koha sai Saksamaa, kolmandaks jäi Norra. Esimesena jäi poodiumilt välja Soome

Kail Piho proovihüpe oli 108 meetrit ehk pikkuselt avavooru hüppajatest tagantpoolt teine, parimana lendas jaapanlane Akito Watabe 126,5 meetrit.

Kristjan Ilves hüppas 119,5 meetrit, mis oli teise vooru meeste seas pikkuselt tagantpoolt kolmas tulemus. Austerlane Bernhard Gruber maandus koguni 134 meetri joonel, teiste meeste tulemused jäid valdavalt 121 ja 126 meetri vahemikku. Soomlane Ilkka Herola, itaallane Alessandro Pittin ja prantslane Jason Lamy Chappuis loobusid proovihüppest.

Piho hüppab 94,5 meetrit ja saab 58,4 punkti

Avavooru parima hüppe teeb prantslane Braud, kes saab 126 meetri eest 113,7 punkti

Jägnevad Jaapan, Tšehhi, Saksamaa ja Itaalia

Eesti on viimasel kohal, ajaliselt kaotust rajale minnes liidrile 1.51

Eelviimasest meeskonnast ehk Ukrainast jäädakse maha 17 sekundit

Ilves hüppab 114,5 meetrit ja saab selle eest 89,5 punkti

Ukrainast minnakse tänu sellele täpselt ühe punktiga mööda ja suusarajale pääseb Eesti ukrainlastest kaks sekundit varem

Hüppevõistluse võidab Prantsusmaa, järgnevad Jaapan ja Saksaama

1. Prantsusmaa 227,1 p, 2. Jaapan 221,4 p (+11 sek), 3. Saksamaa 216,5 p (+21 sek), 4. Norra 205,2 p (+44 sek), 5. Tšehhi 199,7 p (+55 sek) ... 11. Eesti 147,9 p (+2.38), 12. Ukraina 146,9 p (+2.40)

Murdmaadistantsi alguseni on jäänud pool tundi

Võistlus on taas alanud!

Eesti avavahetust sõidab Kristjan Ilves

Avavahetuse järel kaotab Eesti Prantsusmaale 2.42,4. Rajale läheb Kail Piho

Teise vahetuse järel on Eesti endiselt 11. kohal ning kaotust liidrile 2.34,2

Eesti ees kümnendal kohal sõidab USA, kuid nemad on Pihost ja Ilvesest ees 44 sekundiga

Kui mõlemad mehed on saanud sõita kaks vahetus, hoiab Eesti endiselt 11. kohta. Kaotust liidrile on ligi kolm minutit. Esikohal sõidab Prantsusmaa, kes edestab 10 sekundiga Saksamaad. Kolmas on Jaapan, kuid Norra ei ole neist enam kaugel.

7,5 km ehk pool distantsi läbitud. Eesti hoiab 11. kohta, kaotust 10. kohal olevale Sloveeniale on 44 sekundit

Ukraina püsib kindlalt Eesti selja taga

10,5 km sõidetud ning Eesti kaotab kümenndal kohal sõitvale Sloveeniale 23 sekundiga

Liider on Prantsusmaa, kes edestab sakslasi 21 sekundiga. Kolmas on Norra, nemad koatavad teisele kohale 8 sekundiga

12 km peal kaotab Eesti Sloveeniale 14 sekundit. Viimast korda on rajal Ilves, Eesti ankrumees on Piho

13,5 km peal kaotab Eesti Sloveeniale 1,2 sekundiga

Samal ajal jõuab maailmameistrina finišisse Prantsusmaa meeskond. Teine koht Saksamaale, pronksmedalid Norrale

Eesti ei õnnestunudki Sloveeniast mööda saada. Lõpuks Eestile 11. koht ning kaotust sloveenidele jäi 3,5 sekundit. Viimase koha sai Ukraina

 
 

Enne võistlust:

Piho ja Ilvese stardinumber on 2, kokku teeb kaasa 12 meeskonda. Soosikud on norralased Magnus Moan ja Haavard Klemetsen, samuti Saksamaa paar Johannes Rydzek - Eric Frenzel, prantslased Jason Lamy Chappuis ja Francois Braud ning austerlased Sepp Schneider ja Bernhard Gruber.

Suure mäe individuaalvõistlusel sai Piho parima eestlasena 37. koha, Ilves oli kohe tema järel 38. kohal. Väikese mäe individuaalvõistlusel oli 34. kohaga samuti eestlastest parim Piho, Ilves sai 40. koha. Teatevõistluses pidi Eesti nelik leppima viimase kohaga. Maailmameistriks tuli väikese mäe võistlusel Rydzek ja suure mäe võistlusel Gruber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles