Tänaku õnnelik õnnetus lööb WRC vaatajarekordeid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder pääsesid uppuvast autost kiiresti välja.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder pääsesid uppuvast autost kiiresti välja. Foto: SCANPIX

Rallimehed Ott Tänak ja Raigo Mõlder sattusid nädalavahetusel saatuse tahtel kogu maailma tähelepanu alla. Mehhiko ralli kolmandal kiiruskatsel õnnetul kombel järve sõitnud Tänak ja Mõlder tõusid pea kõigi motospordist kirjutavate portaalide esiuudiseks. WRC poolt avaldatud ametlikud videod Tänaku avariist koguvad rohkem vaatajaid, kui mis tahes teine video seda seni teinud on.

WRC ametliku Youtube’i kanali kaudu jõudis Tänaku õnnetus esimese nelja päevaga 853 000 vaatajani. Pardakaamera video kogus kolme päevaga 474 000 vaatamist. Mõlemad videod on läbi aegade viie populaarsema hulgas. Arvestades, et teised esiviisku videod on lisatud üks kuni viis aastat tagasi, siis lööb Tänaku õnnelikult lõppenud õnnetus ilmselt kõik senised vaatajarekordid. Hetkel on populaarseim WRC kanali video kogunud 1,1 miljonit vaatamist ning on üles laetud viie aasta eest.

Autosport.com küsib oma kolumnis Tänaku ja Mõlderi õnnetuse taustal, kas ilma avariideta WRC läheks üldse kellelegi korda? Portaal toob välja, et kuigi Tänak vallutas terve maailma meedia, siis selle õnnetusega ka laiema avalikkuse huvi piirdus. Kes lõpuks rallil poodiumile tõusis, seda teavad vähesed.

WRC Youtube'i kanali videodega saab tutvuda SIIT. Statistika näitab selgelt, et kõige rohkem vaadatakse videosid efektsetest avariidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles