Meistriliiga 3. voor: Lindpere tagasitulek, medalimeeskondade duell ja Transi hea algus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere.
Joel Lindpere. Foto: Liis Treimann

Jalgpalli Eesti meistriliiga 3. vooru kohtumised algavad taas reedese mänguga, kus on kolmandat nädalat järjest üheks osapooleks FC Infonet. Seekord sõidetakse küll Narva Transile, kes võttis eelmises voorus viigipunkti tiitlikaitsjalt Levadialt. Mäng algab Narvas kell 19 ja Postimees toob selle otsepildis vaatajateni, nagu ka laupäeval kell 14 Hiiu staadionil algava Nõmme Kalju ja Viljandi Tuleviku kohtumise.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans - FC Infonet

Reedel 20. märtsil kell 19.00 Narva kunstmurustaadionil

Premium liiga tänavuseks mustaks hobuseks peetav Narva Trans on hooaega alustanud hästi, kui avavoorus köeti 5:2 saun liiga uustulnukale Pärnu linnameeskonnale ning teises voorus saadi tänu Vitalijs Zilsi tabamusele Levadialt võõral väljakul kätte viigipunkt. Lätlane on ühtlasi kahe vooru järel Premium liiga paremuselt teine väravakütt, olles löönud kolm väravat.

Nikolai Mašitšev (vasakul) kaotas mängus Floraga seljalt nii nime kui ka numbri. Järgnes sunnitud pingileminek. FOTO:
Nikolai Mašitšev (vasakul) kaotas mängus Floraga seljalt nii nime kui ka numbri. Järgnes sunnitud pingileminek. FOTO: Foto: Erik Prozes

Infonet läks kahes esimeses voorus järjest vastamisi Levadia ja FC Floraga, tulemuseks esmalt 0:0 viik ja seejärel 0:2 kaotus. Kohtumist Floraga ilmestas kurioosne vahejuhtum Nikolai Mašitševiga, kelle särgilt tulid lahti nii number kui ka nimi, mistõttu poolkaitsja pidi kohtuniku korraldusel mängu pooleli jätma ja vahetusmeeste pingile siirduma. Ehkki väravaid pole Infonet sel hooajal veel löönud, jäi peatreener Aleksandr Puštov hoolealuste mängupildiga üldjoontes rahule, märkides pärast kohtumist Floraga, et kahest esimesest mängust on kaasa võtta rohkem positiivset kui negatiivset.

Mullu mängisid Trans ja Infonet hooaja esimese kohtumise 1:1 viiki. Kolmes järgmises mängus pani Infonet aga alati püsti väravapeo, võites teise kohtumise suurelt 4:0, kolmanda 3:0 ja neljanda 5:2. Täpselt samamoodi - esimeses mängus viik, seejärel kolm võitu Infonetile - mängiti ka 2013. aastal. Seega pole Trans seni Infoneti vastu kaheksast mängust saanud veel ainsatki võitu.

Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Mäng Infonetiga meile on väga tähtis. Soovime tõestada, et eelnevate mängude edu polnud juhuslik, vaid meie töö on lõpuks vilja kandma hakanud. Infonet on mängitav vastane, seega usun positiivsesse tulemusse.»

Transi poolkaitsja Marek Kaljumäe: «Tuleb kindlasti raske mäng hea meeskonna vastu ja läheme mängule võidumõtetega.»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Meid ootab ees selle aasta esimene väljasõit ning arvestades turniiritabelit, on meie eesmärgiks tuua Narvast kolm punkti. Tegemist on väga tõsise vastasega ning saavutamaks võitu, peame esiteks alustama väravate löömist ja püüdma mängida kaitses kindlalt.»

Infoneti mängija Jevgeni Harin: «Turniiritabel sunnib meid mängima võidule, vaatamata sellele, kas mängime kodus või võõrsil. Seepärast pöörame mänguks valmistumisel tähelepanu just rünnakule.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Nõmme Kalju - Viljandi Tulevik

Laupäeval 21. märtsil kell 14.00 Hiiu staadionil

Nõmme Kalju on hooaega alustanud kahe 3:0 võiduga ja võidupunkte oodatakse kindlasti ka kodumängust Tulevikuga. Eriliseks teeb Kalju kolmanda vooru mängu see, et ülisuure tõenäosusega jookseb sel hooajal esmakordselt Kalju särgis väljakule Eesti koondises 98 mängu teinud poolkaitsja Joel Lindpere. Tõenäoliselt just Lindpere tõttu on oma plaane muutnud isegi Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson - rootslane teatas juba 21 mehe nimed, kes hakkavad valmistuma järgmisel nädalal peetavaks EM-valikmänguks Šveitsiga. Kaks kohta on koondises aga veel vabad ning eeldada võib, et ühele neist kandideerib Lindpere, kui tal õnnestub Tuleviku vastu hea mänguga Pehrssonile silma paista.

Magnus Pehrsson hoiab Joel Lindperel silma peal. Kas koondisekutse tuleb? FOTO:
Magnus Pehrsson hoiab Joel Lindperel silma peal. Kas koondisekutse tuleb? FOTO: Foto: Liis Treimann

Nii mõnestki põhikonkurendist avavoorudeks soodsama mängukalendri saanud Kalju alistas avavoorus 3:0 Tartu Tammeka ning teises voorus samuti 3:0 Paide linnameeskonna. Väravad lõid kolmes mängus seejuures täpselt samad mehed: Allan-Axel Kimbaloula, Vladimir Voskoboinikov ja Tarmo Neemelo. Lisaks neile on juba jõudnud hiilata ka Ats Purje, kes tegi esimese vooru mängus eeltöö kõigile kolmele väravale.

Tänavu kõrgseltskonda naasnud Viljandi Tulevik on üks kolmest meeskonnast, kellel kahe vooru järel punktiarve veel avamata. Tulevik pole seni löönud ka ainsatki väravat, kuid samas olid nende kaks esimest vastast väga tugevad - mullune pronksimeeskond Flora ja hõbedane Sillamäe. Eeldatavasti ei tule viljandlastel kolmaski mäng Kalju vastu kergem, kuid meeskond on seni näidanud distsiplineeritud tegutsemist ja nii pole ka üllatustulemused võimatud.

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Hooaja teine kodumäng, mille ümber on päris palju möllu – kõik räägivad Joel Lindpere debüüdist. Meie keskendume aga mängule, Viljandi on kaotanud oma esimesed kaks mängu ning kindlasti tahavad Hiiul avada punktiarve. Meie kindel siht kodus on alati kolm punkti. Fännid, tulge meid toetama!»

Kalju poolkaitsja Joel Lindpere: «Ma arvan, et meeskonnal käib endiselt ühise koostöö leidmine ning kindlasti on meie mäng minemas veelgi paremaks. Arutame peatreeneriga läbi, kuidas ta mind minu debüütmängus kõige paremini meeskonna kasuks rakendada võiks. Ootan huviga Hiiu staadionil fännide ees mängimist!»

Tuleviku mängiv abitreener Raiko Mutle: «Ees on meid ootamas kolmas järjestikune mäng tiitlinõudlejaga. Ei saa eeldada kergemat lahingut seda enam, et tegemist on võõrsilmänguga. Seni oleme taktika ühe osaga kenasti hakkama saanud ja suutnud distsiplineeritult terve kohtumise tegutseda. Nüüd on aga vaja pallivaldamises samm edasi teha. Usun oma mängijatesse ja meeskonda, et oleme võimelised veelgi enesekindlamalt Kaljule vastu hakkama. Kõik sõltub ju meist endist!»

Tuleviku ründaja Joonas Tamm: «Tuleb kindlasti sarnaselt raske mäng kahele eelnevale, kuid viimane mäng suutsime juba vähem vigu teha. Loodame, et see mäng läheb veel sammuke edasi ja avame ka väravatearve.»

FC Levadia - Tartu Tammeka

Laupäeval 21. märtsil kell 14.00 Lilleküla kunstmurustaadionil

Tiiltikaitsja Levadia hooaeg on alanud üle kivide ja kändude - kontrollmängudes saadi mitu kaotust, poolkohustuslikule Superkarika võidule järgnes ilmetuvõitu 0:0 viigimäng avavoorus Infonetiga ning seejärel teise vooru 1:1 viik Narva Transiga. Mängus, kus Siim Luts Levadia avapoolajal ette viis, ent siis teisel poolajal Transil viigistada lasti, oli initsiatiiv küll pallivaldamise osas Levadia käes, ent rünnakud jäid sarnaselt avamängule taas nüriks ning kaitsjate eksimused maksid mitu ohtlikku olukorda ja lõpuks ka värava. Peatreener Marko Kristal hindas kaitseliini tegevuse mitterahuldavaks ning meeskonda ei suutnud päästa ka Sergei Pareiko, kes seisis üle aastate taas Eesti liiga mängus Levadia väravapostide vahel.

Sergei Pareikol ei õnnestunud eelmises voorus Levadia puuri puhtana hoida. FOTO:
Sergei Pareikol ei õnnestunud eelmises voorus Levadia puuri puhtana hoida. FOTO: Foto: Erik Prozes

Tammeka alustas hooaega südi mänguga Nõmme Kalju vastu ja teises voorus oldi lähedal esimesele võidule, kui veel kümmekond minutit enne lõpuvilet juhiti võõrsil Pärnu linnameeskonna vastu 2:1. Siis algas aga vahetusmehe Taavi Lauritsa šõu ning lõpuvile kõlades vaatasid tartlastele tabloolt vastu 2:4 kaotusnumbrid. Meeskond oli oma esituses nii pettunud, et keeldus kollektiivselt isegi parimale mängijale välja pandavast sponsorauhinnast.

Mullusel hooajal kaotas Tammeka Levadiale esmalt 0:2 ja siis koguni 0:7, kui 15. vooru mängus hiilgas nelja tabamusega Vladislav Ivanov. Hooaja kaks viimast omavahelist mängu lõppesid aga mõlemad Levadia minimaalse 1:0 paremusega. Tartlaste viimane võit jääb äle-eelmise aasta augustisse, kui 1:3 kaotatud avamängu järel suudeti Levadiat Tamme staadionil 2:1 võiduga üllatada. Sügisel võttis Levadia siiski kahe 2:0 võiduga tartlastelt topeltrevanši, olles seega võitnud nüüd viimased kuus omavahelist mängu nii, et Tammeka pole neile suutnud ainsatki väravat lüüa.

Levadia peatreener Marko Kristal: «Kahe viigi järel vajame punkte. Tammeka noor ja vihane meeskond tuleb meile kindlasti lahingut andma, aga me peame oma töö hästi ära tegema ja võidu välja võitlema.»

Levadia poolkaitsja Andreas Raudsepp: «Tuleb lõpuks võitma hakata! Peame vastastele oma mängu peale suruma ja tõestama, et oleme neist parem meeskond.»

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Tahe võita on kõigil olemas. Mängu tulemuse määrab see, kui kaua me suudame keskenduda oma mängulistele ülesannetele.»

Tammeka poolkaitsja Rasmus Tauts: «Nii meie kui ka Levadia pole oma ootustele vastavalt hooaega alustanud. Tuleb väga huvitav ja võitluslik mäng, kuna mõlemal on vaja saada mootor käima. Loodan, et kõik punktid tulevad Tartusse tagasi.»

Pärnu Linnameeskond - Paide Linnameeskond

Laupäeval 21. märtsil kell 14.00 Pärnu kunstmurustaadionil

Kohtumist näeb jalgpall.ee ja premiumliiga.ee portaalide vahendusel.

Pärnakad pakkusid teises voorus kõige võimsama elamuse nii väljakul kui selle kõrval. Staadionile kogunenud enam kui viiesaja silmapaari ees etendati Tartu Tammekaga kahepeale tõeline põnevusmäng, mille kangelaseks kerkis Taavi Laurits. Sõjaväes aega teeniv Laurits sekkus mängu poolajapausil vahetusest ning alustas oma šõud 82. minutil, viigistades esmalt seisu ning viies vaid minut hiljem suurepärase individuaalse väravaga pärnakad juba juhtima. Lisaminutitel löödud kolmas värav tõi Lauritsale Premium liiga selle hooaja esimese kübaratriki lööja au ning Pärnule hinnalised kolm võidupunkti.

Paide on seevastu kahe vooru järel tabelis üllatuslikult suisa viimasel real. Avavoorus kaotati 1:4 Sillamäele ja nädala eest jäädi 0:3 alla Nõmme Kaljule. Mõru kaotust süvendas veelgi see, et paar minutit enne kohtumise lõppu ei suutnud Vjatšeslav Zahovaiko realiseerida penaltit. Pärnu vastu on aga taas platsil avakohtumises punase kaardi saanud ja seetõttu teisest mängust eemale jäänud Sander Sinilaid.

FC Flora - Sillamäe Kalev

Laupäeval 21. märtsil kell 16.30 Lilleküla kunstmurustaadionil

Kohtumist näitab otseülekandes ETV

Kolmanda vooru lõpetab tõeline maiuspala, mulluste hõbeda-ja pronksimeeskondade kohtumine. Huvitaval kombel on meeskonnad täpselt samadel kohtadel ka tänavuse kahe vooru järel - teisel tabelireal olev Sillamäe sõidab külla kolmandal kohal olevale Florale. Mõlemad jätkavad kahe mängu järel täisedu ehk kuue punktiga, Sillamäe on alistanud Paide ja Tuleviku ning Flora on jagu saanud Tulevikust ja Infonetist. Flora on seejuures Nõmme Kalju kõrval ainus meeskond, kes pole lasknud seni enda võrku lüüa veel ainsatki palli.

Viimaste aastate jooksul nii mänguväljakul kui ka fännide seas väga tuliseks vastasseisuks kujunenud kohtumine lõpetas mulluse hooaja ning Sillamäel jäi kodufännide rõõmuks 3:2 peale Kalev, napsates Flora eest hõbemedalid. Norbert Hurt ja Sergei Frantsev on pannud nii Flora kui ka Sillamäe mängima silmale ilusat ja väravaterohket jalgpalli. Mullu lõppes esimene mäng 1:1 viigiga, seejärel oli Sillamäel 2:1 parem Flora. Kolmanda mängu võitis 1:0 taas Flora, kuid eelpool mainitud neljandas ja tähtsaimas mängus jäi peale Sillamäe.

Flora peatreener Norbert Hurt. FOTO: Peeter Langovits.
Flora peatreener Norbert Hurt. FOTO: Peeter Langovits. Foto: Peeter Langovits

Flora peatreener Norbert Hurt: «Frantsev on väga hea treener ja ta sai Sillamäe eelmisel aastal väga hästi mängima. Ma usun, et Sillamäe tuleb meie vastu hea tempoga ja agressiivselt. Mängu eesmärk on mängida vastane üle ja see teebki selle mängu põnevaks, et kes siis kelle suudab üle kavaldada, ükskõik, mis meetodeid see mäng meilt ka ei nõuaks.»

Flora äärekaitsja Markus Jürgenson: «Väga tugev mäng on tulemas, oleme nädal aega selleks valmistunud ja oleme laupäevaks valmis. Olenemata sellest, et Sillamäe on osad põhimehed kahe hooaja vahel kaotanud, on tegemist ikkagi väga korraliku satsiga. Eks nad rõhuvad oma tugevustele ja meie omakorda püüame oma tugevustele rõhuda. Mäng näitab, kes peale jääb!»

Sillamäe peatreener Sergei Frantsev: «Huvitav ja tähtis mäng. Mõlemad võistkonnad on praegusel hetkel liidrid ning see fakt loomulikult lisab põnevust. Iga eksimus võib avaldada kriitilist mõju mängule. Omalt poolt ütlen, et igas mängus peame keskenduma oma mängule ning tulemuse saavutamiseks korralikult tegema oma tööd väljakul.»

Sillamäe poolkaitsja Deniss Tjapkin: «Põnev mäng on meie ees. Sellised tähtsad mängud võtavad palju jõudu, aga positiivne tulemus kompenseerib kõik negatiivsed faktorid. Tahaks kutsuda meie fänne staadionile ning toetage meid laupäeval.»

Vaata allolevatest videotest kõiki eelmise vooru väravaid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles