Soomlased taastavad maailma kõige ohtlikuma kiiruskatse endisel kujul

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala legendaarsel Ouninpohja kiiruskatsel
Jari-Matti Latvala legendaarsel Ouninpohja kiiruskatsel Foto: SCANPIX

Tänavu suvel toimuval Soome MM-rallil saavad piloodid kahel korral läbida legendaarset Ouninpohja kiiruskatset. Möödunud aastal sõideti kuulsast kiiruskatsest vaid teine pool ning katse kandis Kakaristo nime.

Nüüd otsustasid korraldajad, et on aeg 33,11 km pikkune kiiruskatse taas kavasse võtta. Ouninpohja katsel kerkib rallimeeste keskmine kiirus koguni 130 km/h ning pakub vaatemängulisi ja pikki õhulende. Ouninpohja ametlikul koduleheküljel seisab hüüdlause, kus kiiruskatset nimetatakse maailma kõige ohtlikumaks.

Viimati läbiti Ouninpohja katse 2013. aastal ning siis näitas seal parimat kiirust Sebastien Ogier, aasta varem oli parim Mikko Hirvonen. Aastatel 2008-2011 kiiruskatset ralli kavas ei olnud.

Ott Tänakul on võimalus tõusta esimeseks eestlaseks, kes Ouninpohja kiiruskatse võidab. Enim on kiiruskatsel võite kogunud Marcus Grönholm, kes on parim olnud kaheksal korral. Juha Kankkuneni arvel on seitse võitu.

Markko Märtini stiilinäide kuulsal kiiruskatsel:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles