Pirelli juht: vormel-1 vajab superstaari

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsev vormel-1 maailmameister Lewis Hamilton
Valitsev vormel-1 maailmameister Lewis Hamilton Foto: SCANPIX

Rehvitootja Pirelli juht Paul Hembery arvates peaks vormel-1 sari võtma õppust Põhja-Ameerikas masse hullutavast NASCARi sarjast, kus piloodid on fännide iidolid ning isegi sportliku poole pealt tahaplaanile jäävad mehed on superstaarid.

«Tahan näha, et piloodist saab fännide kangelane. Fännid vajavad sedasorti iidolit,» rääkis Hembery. «Neil on vaja ikooni, keda järgida. Fännide jaoks on oluline, et sõidu võitnud piloot X on tõesti parem kui teised. Praegu inimesed istuvad ja vaatavad, kuidas Lewis Hamilton võidab, kuid nad teavad, et veel viis meest võiks selle sama Mercedesega vähemalt sama kiire sõidu teha. Sellest on kahju.»

Ta jätkas: «NASCARis on piloot kuningas. Isegi viimasena lõpetav mees on multimiljonärist superstaar. Ka vormel-1 piloodid peaks tõusma üleilmseks superstaariks nagu David Beckham.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles