Põlva ja Kehra kindlustasid võitudega mõlemad koha käsipallifinaalis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel pandi punkt kolme võiduni peetud poolfinaalseeriatele HC Kehra ja HC Viimsi ning Põlva Serviti ja Viljandi HC vahel. Nii Kehra kui ka Serviti said vajaliku kolmanda võidu ning võitsid seeria 3:0.

Kehra suutis Viimsi seejuures kolmandas mängus alistada vaid ühe väravaga, kuid 28:27 võit oli piisav. Otsustavateks said Dmytro Yankovskiy ja Marko Slastinovski tabamused mängu lõpuminutitel, mis aitasid Kehral välja tulla kaheväravalisest kaotusseisust. Yankovskiy oli ka 11 tabamusega võitjate parim, Viimsi poolel viskasid nii Tarmo Ulla kui ka Owe-Martti Lemsalu kuus väravat.

Serviti alistas Viljandi kolmandas mängus 33:28, võitjate eest viskas Ardo Puna 9 väravat. Kaotajate parim oli 11 tabamusega Kristo Järve.

20.04. (kell 19.00) Mesikäpa Hall: Põlva Serviti – Viljandi HC

Omavahelised mängud. Põhiturniiri 1. ring: 32:20; 2. ring: 25:26; 3. ring: 36:24. 1. poolfinaal: 26:25; 2. poolfinaal: 31:24.

Serviti viskas teises poolfinaalis seisul 4:4 viis väravat järjest, millest võõrustajad ei toibunudki ning lõpuvile fikseeris põlvalaste seitsmetabamuselise võidu.

«Seeria esimesele mängule läksime praktiliselt kohe pärast Balti liiga finaalturniiri ja ümberhäälestus kujunes seetõttu raskeks,» meenutas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Teiseks kohtumiseks olime paremini valmis. Kaitse toimis, rünnakul tegime vähe praaki ja suutsime vastase teatud kohad kinni panna.»

Foto: Marko Saarm

Kui enne poolfinaalseeriat olid meeskondade tänavused omavahelised kohtumised erinevate sarjade peale viigis 2:2, siis nüüd on põlvalased võitnud kaks mängu järjest. «Edu taga on paljuski hea võistkonnavaim. Kõik tahavad ja ergutavad üksteist,» lausus Musting. «Kuigi Viljandi on hästi komplekteeritud, loeb ka see, et meil on pikem pink.»

Marko Koks
Marko Koks Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vajab nüüd võitu, sest vastasel juhul kaotatakse seeria. «Avamäng näitas, et suudame Servitile anda kõva lahingu,» ütles viljandlaste juhendaja Marko Koks. «Teises kohtumises jäime hätta nende poolkiirete ning Ardo Punaga.»

Koksi hinnangul võib kolmandas matšis hakata oma rolli etendama psühholoogia. «Meie peame vaimu turgutama ja Servitit võib uinutada 2:0 eduseis,» sõnas Koks enne kohtumist. «Lisaks sellele tuleb meil omad võimalused paremini ära realiseerida. Seni oleme normaalsed viskekohad välja mänginud, kuid pole neid piisava protsendiga väravaks vormistanud.»

20.04. (kell 19.00) Kehra Spordihoone: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HC Viimsi/Tööriistamarket

Omavahelised mängud. Põhiturniiri 1. ring: 27:31; 2. ring: 33:22; 3. ring: 31:24. 1. poolfinaal: 29:24; 2. poolfinaal: la. 39:38 (35:35).

Kehra juhtis teist poolfinaali neli minutit enne normaalaja lõppu kuue väravaga, kuid lasi võõrustajatel viigistada. Lisaajal suutis tiitlikaitsja oma napi paremuse maksma panna ning võita ühe tabamusega.

Jüri Lepp
Jüri Lepp Foto: Liis Treimann / Postimees

«Peame vältima taolisi mõõnu,» ei varjanud kehralaste peatreener Jüri Lepp. «Loodetavasti saime õppetunni kätte, et mängida tuleb ikka lõpuvileni ja kogu kohtumise vältel tuleb tegutseda keskendunult.»

Lepa sõnul kimbutab meeskonda tihe graafik. «Selleks, et vastu pidada, tuleb nüüd rohkem mänguaega jagada neile, kes seda varem vähem on saanud. Peame arvestama ka sellega, et Viimsil on pikk pink,» tõdes Lepp. «Üldiselt on meie hetkeseis päris korralik, kuigi pisiasju saab lihvida.»

Samad meeskonnad kohtusid poolfinaalis ka mullu ning siis võitis Kehra seeria mängudega 3:1. Viimsi sai hilisemast meistrist jagu just neljandas kohtumises võõrsil. «Võtame seegi kord võidu ära,» süstis Viimsi juhendaja Ain Pinnonen hoolealustesse indu juurde. «Mullu mängisime ilma vahetusmeesteta, aga seekord on meil üsna pikk pink.»

Ain Pinnonen
Ain Pinnonen Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuigi Viimsi on mängudega 0:2 taga, ei tee see Pinnoneni murelikuks. «Eelmise matši kaotasime valitsevale meistrile lisaajal ühe tabamusega, mis näitab, et oleme heas seisus. Pealegi oleks hea õnne korral võinud kohtumine ka teistpidi lõppeda,» mõtiskles Pinnonen. «Nüüd peame edu nimel praaki veelgi vähendama ning ära kasutama vastase nõrgad kohad. Millised need antud päeval on, seda näeb alles väljakul.»

Poolfinaalid (3 võiduni): HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HC Viimsi/Tööriistamarket 2:0, Põlva Serviti – Viljandi HC 2:0.

Veerandfinaalid (2 võiduni): Viljandi HC – Aruküla SK 2:0, HC Viimsi/Tööriistamarket – Valga Käval 2:0.

Põhiturniiri lõpptabel (21 vooru): HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 38, Põlva Serviti 36, Viljandi HC 32, HC Viimsi/Tööriistamarket 26, Valga Käval 11, Aruküla SK 10, Audentes 9, SK Tapa 6 punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp kokku: Andris Celminš (Valga Käval) 187, Ott Varik (Viljandi HC) 156, Siim Pinnonen (HC Viimsi/Tööriistamarket) 143, Andre Sild (Aruküla SK) 122, Mihkel Vaher (Aruküla SK) 122, Marko Slastinovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 121, Robert Lõpp (Viljandi HC) 118, Karl Toom (Viljandi HC) 105, Dmõtro Jankovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 103, Ardo Puna (Põlva Serviti) 101 tabamust.

Play-offi väravaküttide edetabeli tipp: Ott Varik (Viljandi HC) 34, Siim Pinnonen (HC Viimsi/Tööriistamarket) 24, Robert Lõpp (Viljandi HC) 22, Andris Celminš (Valga Käval) 20, Tarmo Ulla (HC Viimsi/Tööriistamarket) 19, Karl Toom (Viljandi HC) 18, Robin Oberg (HC Viimsi/Tööriistamarket) 17, Ardo Puna (Põlva Serviti) 17 tabamust.

Põhiturniiri väravaküttide edetabeli tipp: Andris Celminš (Valga Käval) 167, Ott Varik (Viljandi HC) 122, Siim Pinnonen (HC Viimsi/Tööriistamarket) 119, Mihkel Vaher (Aruküla SK) 117, Andre Sild (Aruküla SK) 110, Marko Slastinovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 109, Robert Lõpp (Viljandi HC) 96, Sander Annula (SK Tapa) 94, Dmõtro Jankovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 92, Henri Sillaste (Põlva Serviti) 87, Karl Toom (Viljandi HC) 87, Kristo Järve (Viljandi HC) 86 tabamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles