Eesti teedel kuulsust kogunud Venemaa rallimees saab elu võimaluse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk.
Aleksei Lukjanuk. Foto: Rauno Paltser

Möödunud aastal N-masinaklassis ralli Eesti meistrivõistlused võitnud venelane Aleksei Lukjanuk saab tänavu kaasa teha ka Soome MM-rallil, kus 34-aastane rallimees kihutab Ford Fiesta RS WRC masinal, mille eest kannab võistluste ajal hoolt M-Spordi meeskond.

Lukjanuk saab võimaluse tänu Academy Rally meeskonnale, mille juht Mihhail Lepehov valis piloodiks just tema. «Meil oli võimalus anda võimalus ühele meeskonnale ning valisime välja Lukjanuki tiimi. Tean, et ta tõesti tahab sellise masinaga sõita ning seetõttu saab ta võimaluse,» rääkis Lepehov. «Soome ralli on klassikaline ralli ning Venemaa fännide lemmik.»

Lukjanuk on võimaluse eest ülimalt tänulik. «Aasta tagasi poleks osanud sellisest võimalusest isegi unistada. Istun rõõmuga autosse koos Aleksei Arnautoviga, kellega võitsime eelmisel aastal Venemaa ja Eesti meistrivõistlused,» ütles ta. «Oleme ralliks juba valmistuma hakanud.»

Lukjanuk ja Arnautov osalesid Soome rallil ka 2013. aastal ning üldarvestuses said nad toona 16. koha. Siis polnud neil kasutada aga sellisel tasemel masinat kui tänavusel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles