Sillamäe võitis Narvat ja kerkis tabelis kolmandaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 8. vooru viimases mängus võitis Sillamäe Kalev võõral väljakul 2:1 Narva Transi. Külalised läksid mängu 2:0 juhtima juba 23. minutiks ning väravad kanti Jaroslav Kvasovi ja Aleksandr Dubõkini nimele. Volodimir Kilikevitš lõi ühe värava 75. minutil tagasi, kuid enamaks Trans suuteline täna ei olnud.

Liigatabel 8. vooru järel:

  1. Nõmme Kalju 24
  2. FC Flora 21
  3. Sillamäe Kalev 13
  4. Tallinna Levadia 13
  5. Tallinna Infonet 12
  6. Tartu Tammeka 8
  7. Narva Trans 7
  8. Viljandi Tulevik 5
  9. Pärnu Linnameeskond 5
  10. Paide Linnameeskond 2

Enne mängu:

Narva Trans ja Sillamäe Kalev on Ida-Virumaa parimat klubi selgitanud juba 11 aastat ja teevad seda tänavu kaheksandat hooaega järjest. Transil on nende seitsme aasta jooksul peetud 28 mängust kirjas 11 võitu ja Kalevil 14 võitu, kolm korda on mäng lõppenud viigiliselt. Mullu mängiti esimene omavaheline kohtumine 1:1 viiki, teise võitis aga Sillamäe 4:1, kolmanda koguni 7:1 ja neljanda 1:0.

Hooaega hästi alustanud Transi hoog on seejärel raugenud ning nagu ka meeskonna mängijad allolevates kommentaarides ise tunnistavad, on probleem psühholoogiline. Viimati lepiti võõrsil viigipunktiga Viljandi Tuleviku vastu, enne seda viigistati ka tabeli viimase Paidega, kaotati võõrsil Tartu Tammekale ja kodus FC Florale. Vitalijs Zilsi teises voorus Levadiale löödud värav püsis koguni 431 minutit Transi viimase mängust löödud väravana (Tammeka vastu realiseeris Roman Nesterovski penalti), enne kui Volodõmõr Kilikevitši suutis 7. voorus Tuleviku vastu täpne olla. Sillamäe vastu ei saa Transi särgis kaasa teha Vitali Andrejev, kes kannab mängukeeldu.

Sillamäe Kalev on seni suutnud kätte saada vaid n-ö kohustuslikud võidud. FOTO: Ants Liigus

Sillamäe pidi samuti eelmises voorus üle elama suure pettumuse, kui Tallinnas kaotati Infonetile 0:1. See tulemus tähendab, et mullune hõbedameeskond on küll võtnud sel hooajal kohustuslikud võidud Paide, Pärnu ja Viljandi üle, kuid ülejäänud mängudest mulluse esiviisiku vastu on saadud vaid üks punkt, kui eelviimases voorus viigistati kodus 3:3 Levadiaga. Tabelis langes Sillamäe 7. vooru kaotuse tõttu alles viiendale kohale, kusjuures liidrist Nõmme Kaljust lahutab neid juba 11 punkti.

Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Tuleb väga huvitav mäng, derby! Kõik saavad väga hästi aru, mida sellest oodata. Me anname endast parima, et oma poolehoidjaid koduseinte toel rõõmustada.»

Transi väravavaht Roman Smiško: «Pärast kahetsusväärset kaotust Florale viimastel minutitel sattusime psühholoogilisse auku. Me ei suuda oma mängu leida, mistõttu on meil ka kaks viiki Paide ja Tuleviku vastu, vaatamata sellele, et mõlemas mängus oli meil mänguline eelis ja piisav arv momente värava löömiseks. Meid ootavad neli mängu Kalevi ja Nõmme Kalju vastu. Kõik saavad aru, et eesolev mäng on rohkem kui mäng. Ettevalmistused käivad tavarežiimis, aga saame aru selle mängu tähtsusest.»

Sillamäe Kalevi peatreener Sergei Frantsev: «Derbimängud on alati erilised. Motivatsioon sellistes mängudes on väga kõrge ning tulemust ära arvata on väga raske. Meeleolu mängule minnes on väga tihti otsustav faktor, aga me töö jääb samaks igas mängus – anda endast sada protsenti võiduks.»

Sillamäe äärekaitsja Andrei Sidorenkov: «Trans on kogenud võistkond, kes oskab mängida iga võistkonna vastu. Arvestades seda, et tegemist on derbiga, tuleb mängida väga kõrge keskendumisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles