Briti ajakirjanik: Tänaku vettesõit oli tähtsam kui Meeke triumf

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi Ford kerkib järve põhjast taas maismaale
Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi Ford kerkib järve põhjast taas maismaale Foto: SCANPIX

Suurbritannia rallimehed oli veel selle sajandi alguses maailma tipus. Colin McRae ja Richard Burns kihutasid WRC sarjas võidu nimel ning meedia ja publiku huvi oli suur. Pärast eelnimetatud meeste lahkumist algas aga brittide jaoks vaikne ajastu, mis pole tänase päevani lõppenud.

Pärast McRae ja Burnsi taandumist kerkis esile kõigi aegade edukaimaks rallimeheks tõusnud Sebastien Loeb, kes muutis sarja mõnes mõttes igavaks ning mitmel pool maailmas hakkas huvi ala vastu raugema, ka Suurbritannias. Enne eelmisel nädalavahetusel Argentinas aset leidnud põhjaiirlase Kris Meeke triumfi olid Suurbritannia rallimehed koguni 13 aastat ilma ühegi etapidvõiduta.

Ajakirjanik Jamie Klein kirjutab portaalis motorsport.com, et Meeke võit ei pälvinud kuningriigi meediamaastikul pea mingit tähelepanu. Klein tunnistab, et näiteks Mehhiko rallil Ott Tänakuga juhtunud õnnetus sai briti meedias tunduvalt rohkem kajastust kui Meeke võit. Mäletatavasti lõppes Tänaku võidusõit tee kõrval asuvas järves ning pildid ja videod uppuvast autost vallutasid maailma spordiportaalides esikoha. Juba siis ütlesid mõned rallivaatlejad, et nii suurt tähelepanu pole spordiala saanud juba aastaid.

Klein usub, et kui Põhja-Iirimaalt pärit Meeke peaks tulevikus hakkama stabiilselt kõrgeid kohti saama, siis võib tema kaasmaalaste huvi ala vastu taas kasvada. Samas tunnistab Klein, et see võimalus ei ole kuigi suur, kuna hetkel on prantslane Sebastien Ogier elu vormis ning võtab suure osa võite endale. Lisaks on Meeke juba 35-aastane.

Ajakirjanik tõdeb, et Suurbritannia vajab megastaari, sellist nagu oli omal ajal McRae. Kõik lootused asetab ta Tänaku meeskonnakaaslasele Elfyn Evansile, kes on 26-aastane ning pikk karjäär seisab veel ees.

Ehk õnnestub Evansil kunagi MM-tiitlit võites saada rohkem meediatähelepanu, kui Tänakul õnnestus saada järve sõitmisega.

Kris Meeke koos kaardilugejaga võitu tähistamas
Kris Meeke koos kaardilugejaga võitu tähistamas Foto: SCANPIX
Kas Elfyn Evansist saab Colin McRae järeltulija?
Kas Elfyn Evansist saab Colin McRae järeltulija? Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles