Tallinna Levadia korraldab abikoerte päeva

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abikoerta päeva plakat
Abikoerta päeva plakat Foto: Levadia

MTÜ Abikoerte Keskus ja jalgpalliklubi FC Levadia korraldavad laupäeval, 9. mail kell 14 Kadrioru staadionil abikoerte päeva.

Abikorte päeval tutvustatakse tallinlastele ja kõikidele jalgpallisõpradele erinevaid abikoerte võimalusi – nägemispuuetega inimeste juhtkoeri, liikumiskoeri, teraapiakoeri ning korraldatakse erinevaid koerte demonstratsioone. Kõikidel huvilistel on võimalik lähemalt tutvuda abikoerte kasvuperede programmiga, lapsed saavad kutsikatega mängida ning suveniire meisterdada.

MTÜ Pane Oma Meeled Proovile pakub erinevaid simulatsiooniharjutusi ning Noorte Diabeedi Ühing veresuhkru taseme kontrollimise võimalust. Lisaks on kohal teised heategevuslikud mittetulundusühingud ja koertele suunatud organisatsioonid.

Abikoerte päeva lõpetab kell 16.30 algav jalgpalli Premium Liiga põnevuskohtumine ja Tallinna derbi üheksakordsete Eesti meistrite FC Levadia ja FC Flora vahel.

«Abikoerte päevaga soovime pöörata ühiskonna tähelepanu abikoertega inimestele enda ümber ning nende vajadusele igale poole koos oma koeraga juurde pääseda. Ühtlasi rõhutame, et abikoerte omanikud ei vaja erikohtlemist. Jalgpall kõnetab tänases Eesti ühiskonnas väga paljusid inimesi ning koostöös Levadiaga soovime abikoerte programmi Tallinna inimestele laiemalt tutvustada,» ütles ürituse peakorraldaja Christel Sogenbits Abikoerte Keskusest.

«Meil on väga suur rõõm oma kodumängu ja Tallinna derby raames korraldada ajaloolisel Kadrioru staadionil abikoerte päev koos Abikoerte Keskusega ning abikoerte tutvustamisel abiks olla. Teema on uus ka meie klubi jaoks – just Abikoerte Keskusega rääkides teadvustasime endale, et kuigi spordi- ja meelelahutusüritustele pole koos koertega sisenemine lubatud, siis abikoerte kasutajatel on lausa seaduslik õigus koos oma neljajalgse abilisega igale poole pääseda ning korraldajad peaksid sellega alati arvestama. Loodan väga, et meie ühine ettevõtmine aitab abikoertega seonduvale rohkem tähelepanu pöörata ning mitmed tulevased abikoerad leiavad endale toreda kasvupere. Mis sobiks heategevusliku ettevõtmise läbiviimiseks paremini kui traditsiooniline Tallinna linnalahing Levadia ja Flora vahele, mis toob alati tribüünidele suure hulga jalgpallisõpru,» ütles Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo.

Abikoerte päev kannab Abikoerte Keskuse, Levadia ja korvpalliklubi BC Kalev/Cramo ühist sõnumit «Koos Me Liigume», mis annab märku nii igapäevasest liikumisest koos abikoertega kui üldisest liikumisest parema ning mõistvama ühiskonna suunas.

Lemmikloomade kaasvõtmine üritusele ei ole lubatud. Staadionile on lubatud siseneda ainult koos abikoertega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles