M-Sport toob meeskonda piloodi, kes suudab võita. Mis saab Ott Tänakust?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: SCANPIX

Eesti parima rallisõitja Ott Tänaku meeskond M-Sport tahab järgmisel hooajal tagasi tuua oma endise piloodi Thierry Neuville’i, kinnitas tiimi juht Malcolm Wilson. See aga tähendaks, et üks praegune sõitja – kas Tänak või Elfyn Evans – peab Neuville’ile ruumi tegema.

Neuville kuulus M-Spordi meeskonda ka 2013. aastal ning lõpetas hooaja Sebastien Ogieri järel teisena. Seejärel liitus Belgia rallimees Hyundai tehasemeeskonnaga, kus pole loodetud kiirust leidud. Möödunud aastal õnnestus Neuville’il teenida küll Saksamaa ralli võit, kuid hooaja lõpuks jäi ta alles kuuendaks.

Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: SCANPIX

M-Sport tuleb selle nädala lõpus toimuval Portugali rallil välja uue Ford Fiestaga, mis meeskonna juhi kinnitusel on võimeline rallisid võitma. Ta usub, et Neuville’i kaliibriga mees võitleks uue autoga ka MM-tiitli nimel.

«Tahan, et kõik saaksid aru, et tegemist ei ole pilkega Elfyni ja Oti suunas. Nemad muutuvad koguaeg kiiremaks ja kiiremaks ning saavad juurde kogemusi,» rääkis Wilson autosport.com-ile. «Kuid me teame, et meil on Portugali rallil võiduks võimeline auto. Järgmine samm on tuua meeskonda kogenud piloot, kes on võimeline võitma.»

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson Foto: SCANPIX

Wilson ei tee enam saladust, et tahab meeskonnas näha just Neuville’i. «Ma ei salga, et otsin uut partnerit, kelle poolt tulev raha läheks just uue sõitja palkamiseks ning selleks meheks on Thierry.» M-Spordi juht avaldas arvamust, et Neuville tegi 2013. aastal meeskonnast lahkudes vea. «Kui ta oleks meiga jätkanud, siis oleks ta võidelnud Ogieriga tiitli nimel.»

Hyundai meeskonna juht Michel Nandan rääkis omakorda, et tema juurest pole ükski piloot lahkumas. «Thierry on järgmisel aastal meiega. Nagu ka Dani (Dani Sordo - toim). Neil on kehtiv leping ning nad ei lahku.»

Rallimees ise ei tahtnud oma tulevikust rääkida. «Mina teen lihtsalt oma tööd. Ma tean kuhu ma saaks minna, kuhu ma tohin minna ja mida ma ei tohi teha,» ütles Neuville. «Mul on alati mõned võimalused. Olen külastanud paljusid meeskondasid, seega ma tunnen rohkelt inimesi. Hetkel keskendun oma praegusele tööle. Alustasime hooaega hästi, kuid Argentinas tekkis suur segadus. Proovin nüüd paremini sõitja ja keskendun MMile.»

M-Spordi ambitsioonid on suured ning võib eeldada, et Tänak peab nendest plaanidest osa saamiseks kiiresti oma tulemusi parandama. Tänavu on eestlane probleemideta suutnud lõpetada vaid Rootsi ralli, kus oli neljas. Monte Carlos sai Tänak 18. Mehhikos 22. ja Argentinas 11. koha. Evans jõudis Argentinas aga poodiumi kolmandale astmele. Lisaks on tal kirjas ka neljas, kuues ja seitsmes koht.

Ott Tänak ja Raigo Mõlder pärast Mehhiko rallit
Ott Tänak ja Raigo Mõlder pärast Mehhiko rallit Foto: Timo Anis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles