Alar Varrak finaalseeria murdemomendist: läksin endaga tülli ja panin Petšerovi mängu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak.
Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak selgitas Postimehele antud intervjuus, miks justkui vääramatu soosikuna finaalseeriat alustanud meeskond ühtäkki täielikult lagunes. Tartu Ülikool/Rocki vastu 1:4 kaotatud seeria murdemomendiks pidas Varrak teist mängu, kui pani platsile küsitava suhtumisega ukrainlase Oleksi Petšerovi.

Tundus, et seeria teise mängu ajal läksid ise väga närvi – pahandasid emotsionaalselt mängujuht Scott Machadoga ja tõid mängu Oleksi Petšerovi.

Ma läksin iseendaga tülli – miks ma ei jäänud kindlaks oma asjadele, mis olid enne finaalseeriat kokku lepitud! Tekkis hirm, sest korraga käis klõps ja ma sain aru, et panin puusse… Panin Petšerovi platsile ja sellest sündis tegelikult murrangumoment, visked ka enam ei tabanud ja me ei suutnudki seda mängu päästa. Olen oma sisetunde kuulamist varemgi rõhutanud ning nüüd sain kinnitust, et tuleb ennast rohkem usaldada.

Teine murrangumoment oli neljanda mängu alguses. Jällegi – see oli mingis mõttes kerge paanika märk… proovisin veel kord Petšerovi kasutada, kuid kõik minu hirmud, mis sellega seoses olid, pidasid paika. Pärast olin enda peale pahane, et allusin kõrvalisele survele.

Kust see surve tulid?

Eks seda tuli kõikjalt. Kui ma poleks seda käiku proovinud, oleks kaotuse korral saanud kõik ütelda, et miks sa Petšerovi ei kasutanud.

Mõnikord on nii, et kui treener langetab kehva otsuse, siis mängijad suudavad selle ära lappida, või kui mängija teeb viletsa esituse, saab treener seda kuidagi taktikaga parandada. Seekord panime mõlemad puusse – minu paar otsust ja mängijate kehv seeria. Kumbki pool ei suutnud teist välja päästa.

Pikemat intervjuud Alar Varrakuga loe juba homsest Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles