Ukraina korvpallikoondise mängujuht EMil Eesti vastu ei astu

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eugene "Pooh" Jeter (vasakul) heitlemas möödunud aasta MMil USA ääremängija Kenneth Fariediga.
Eugene "Pooh" Jeter (vasakul) heitlemas möödunud aasta MMil USA ääremängija Kenneth Fariediga. Foto: RAFA RIVAS/AFP

2013. aastal Ukraina kodakondsuse saanud ja viimasel kahel suurvõistlusel riigi koondises kaasa teinud ameeriklasest mängujuht Eugene «Pooh» Jeter teatas, et jätab septembris toimuva EM-finaalturniiri vahele. Ukraina koondis mängib D-alagrupis, kus lisaks Lätile, Leedule, Tšehhile ja Belgiale on nende vastaseks ka Eesti.

Jeter ütles intervjuus portaalile Eurohoops, et üks kõrvalejäämise põhjus on asjaolu, et senine peatreener Mike Fratello teatas samuti loobumisest ning Ukraina korvpalliliidu eesotsas ei jätka enam senine president Oleksandr Volkov.

«Mul on tõesti kahju, et ma seekord ei osale. Mul sündis äsja laps, tahan temaga aega veeta ja pealegi pole mul praegu ühegi klubiga lepingut,» lisas Jeter veel argumente.

2013. aastal aitas 180 cm pikkune ameeriklane Ukrainal EMil kuuendaks tulla, mullusel MMil saadi alagrupis kaks võitu, aga veerandfinaali ei pääsetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles