Tänak: kui tunne on hea, siis võtame veidi suuremaid riske

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak laupäeval Argentina rallil.
Ott Tänak laupäeval Argentina rallil. Foto: Timo Anis

M-Spordi rallimeeskonna piloodid Ott Tänak ja Elfyn Evans testisid Sardiinia ralli eel uut Ford Fiestat, millega seni on võisteldud vaid Portugali rallil, kus Tänakul õnnestus välja sõita viies koht. Nüüd tunnistab eestlane, et tahaks veidi antud tulemust parandada.

Tänaku WRC karjääri senine parim tulemus pärineb just Itaaliast, kui 2012. aastal õnnestus Sardiinia radadel tõusta poodiumi kolmandale astmele. «Peame lihtsalt minema ja sõitu nautima,» rääkis Tänak wrc.com-ile. «Uue autoga on sõidu nautimine õnneks lihtne. Peame koostama hea legendi ning jälgima, mis tunne meid valdab. Kui tunne on hea, siis võtame veidi suuremaid riske. Kindlasti tahan sõita vähemalt sama heale või isegi paremale kohale kui Portugalis. Peame lihtsalt leidma enesekindluse.»

Tänaku meeskonnakaaslane Elfyn Evans lisas: «Itaalia ralli on keeruline, kuid mulle see meeldib. Seega ootan rallit pikkisilmi. See on raske katsumus nii piloodile kui autole, kuid meeskond tegi Portugalis uue autoga hea debüüdi ning meil on potentsiaali teha taas hea tulemus.»

Sardiinia ralli algab neljapäeval ning kestab pühapäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles