Martin Müürsepp sattus NBA drafti eel omapärasesse nimekirja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Müürsepp räägib karuga.
Martin Müürsepp räägib karuga. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Korvpalliportaal Hoopshype reastas ööl vastu reedet toimuva NBA noormängijate drafti eel läbi aegade halvimad mitte-ameeriklastest pallurid, kes on NBA draftis valitud. Pallureid ei pandud siiski üldisesse pingeritta, vaid toodi esile halvim mängija, kes on igal positsioonil valituks saanud.

Läbi aegade halvima 25. valikuna pääses nimekirja ka ainus NBA-s mänginud eestlane Martin Müürsepp, kes valiti 1996. aastal Utah Jazzi poolt. 25. valikud on olnud näiteks ka Argentiina koondislane Carlos Delfino (2003) ja Prantsusmaa koondise ääremängija Nicolas Batum (2008).

Viimati valiti 25. positsioonil Šveitsi esindaja Clint Capela (2014), kes oli sel hooajal läänekonverentsi finaali jõudnud Houston Rocketsi vahetustsenter. Teised mitte-ameeriklastest 25. valikud on olnud Rodrigue Beaubois (Prantsusmaa, 2009), Johan Petro (Prantsusmaa, 2005), Jake Tsakalidis (Kreeka, 2000) ja Alaa Abdelnaby (Egiptus, 1990).

Halvimaks avavalikuks nimetas portaal nigeerlase Michael Olowokandi (1998) ja teiseks valikuks Hasheem Thabeeti (Tansaania, 2009).

Kogu nimekirja saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles