Kõva sõna: Eesti jalgpalli tulevikulootus sõlmis profilepingu kuulsa Inglismaa klubiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Käit.
Mattias Käit. Foto: Erakogu

17-aastane Eesti jalgpallur Mattias Käit sõlmis kahe aasta pikkuse lepingu Inglismaa tugevuselt teises liigas mängiva Fulhamiga.

Fulhami kodulehekülg teatas täna, et koos Käitiga kirjutas profilepingule alla ka teine oma akadeemia kasvandik Anthony Dolan. Käit on Eesti üks lootustandvamaid noori mängijaid ning U17 vanuseklassi koondises on ta löönud koguni 14 väravat.

Käit on Kotkas Juuniori meeskonna kasvandik, kes alates 2009. aastast Levadiat esindama hakkas. 2014. aastal siirdus ta Fulhami akadeemiasse. Eestis olid jalgpalluri treeneriteks Aivar Priidel, Martin Maasing, Richard Barnwell ja Urmas Hepner.

Fulham lõpetas eelmise hooaja Inglismaa tugevuselt teises liigas ehk Championshipis 17. kohal. Aasta eest antud intervjuus uskus noormees, et suudab tulevikus ka Fulhami põhimeeskonda murda. «Võimalus on olemas. Fulham kukkus kevadel Inglismaa kõrgliigast välja ja nüüd loodetakse just oma noorte ja akadeemia mängijate toel sinna tagasi jõuda. Kõik sõltub ainult minust endast,» tõdes Käit toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles