Rait Ratasepp tõi Ungari kahekordselt ultratriatlonilt Eestisse teise koha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp finišis.
Rait Ratasepp finišis. Foto: Ivika Värton

Täna hommikul kell 7.30 kohaliku aja järgi lõpetas ultratriatleet Rait Ratasepp kahekordse ultratriatloni MM-i Ungaris, kus teenis ajaga 21.32.04 teise koha, parandades oma eelmise aasta tulemust 45 minutit.

Võistluse käigus läbis Eesti ultratriatleet 7,6 km ujumist ajaga 2:39.52, 360 km rattasõitu 11:42.05 ja 84,4 km pikkuse jooksudistantsi läbimiseks kulus 6:56.27.

Võistlus Ungaris Velence’is toimus äärmiselt rasketes tingimustes, mil temperatuur ulatus 35°C-ni. «Tingimused olid ekstreemsed. Sellises kuumuses treenimise ja võistlemisega ma pole varem kokku puutunud. Päike oli intensiivne ning kuumus kurnav. Alles pärast kümne tunni möödumist võistluse algusest, mil päike hakkas loojuma, sai ilmalt jahedust, mis tõi ka uue energia.»

Ratasepa peamiseks konkurendiks oli juba esimesest võistlusminutist 41-aastane šveitslane Roland Scheurer, kes sai ajaga 21:14:31 Ungari Double Ultra Triathloni võitjaks. Ta tegi suurepärase ujumise neis rasketes tingimustes, kiired vahetusalad ja tugeva rattasõidu. «Jooksu kohta ütles ta, et minu kiirus tegi teda murelikuks ja hea, et jooks õigeaegselt läbi sai,“ meenutab Ratasepp.»

«Kõige suurem võit oli mul aga iseenda üle. Ajaparandus võrreldes eelmise aastaga on 45-minutit, mis on üleootuste hea tulemus, mille üle uhke olla,» ütles Ratasepp, lisades: «Kõik läks nagu plaanitud: ujumise ajaga olen väga rahul, sest kalipsos oli mul väga palav ning vesi oli väga lainetav. Ratta hea aeg üllatas ennastki, arvestades viperusi, mida jagus parasjagu. Sellistes tingimustes 84,4 km pikkuses jooksus 7 tunni piiri alistamine on  üks mu elu suuremaid kordaminekuid.»

«Kuigi ma jäin napilt teiseks on see võistlus mu elu parim ettevõtmine. Just selline peabki üks ultratriatloni MM välja nägema – pinge kuni viimaste meetriteni,» tõdes Ratasepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles