Katrina Lehis kaotas MMi veerandfinaalis rootslannale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Lehis.
Katrina Lehis. Foto: Tairo Lutter

Moskvas toimuval vehklemise MMil selgitatakase täna medalivõitjad meeste ja naiste individuaalses epees. Eestlastest tegid kaasa Nikolai Novosjolov, Sten Priinits, Erika Kirpu, Irina Embrich ja Katrina Lehis.

Parima võistluse tegi 20-aastane Lehis, kes jõudis veeranfinaali, kus tunnistas rootslanna Emma Samuelssoni 13:15 paremust. Kokkuvõttes sai möödunud aastal juunioride MMil kulla võitnud Lehis kuuenda koha. Eesti esinumbrid Kirpu ja Novosjolov pidid juba avaringi järel mõõgad kokku pakkima. Priinits langes konkurentsist 32 parema seas, Embrichi laeks jäi kaheksandikfinaal.

Veerandfinaal:

Naiste turniir:

Kahju. Katrina Lehis tunnistas veerandfinaalis rootslanna Emma Samuelsson 13:15 paremust ning jäi seekord medalist ilma.

Kaheksandikfinaal:

Naiste turniir:

Katrina Lehis jätkab võimasalt ning võtab sakslanna Alexandra Ndolo üle 15:10 võidu. Veerandfinaalis läheb Lehis vastamisi roostlanna Emma Samuelssoniga.

Irina Embrich kaotas tasavägise alguse järel lõpuks 12:15 rootslannale Emma Samuelssonile ning seekord jääb Embrichil kümnes tiitlivõistluste medal võitmata. Uuesti saab proovida juba nädalavahetusel, kui kavas on naiskonna võistlus.

32 paremat:

Meeste turniir:

Sten Priinits kaotab lisaajal ühe torkega 10:11 Norra esindajale Bartosz Piaseckile.

Naiste turniir:

Katrina Lehis teeb Ana Maria Branza vastu suurepärase matši ning võidab 15:11. Kuni seisuni 8:8 oli tegemist tasavägise kohtumisega, kuid seejärel pani Lehis sisse teise käigu ja võttis võidu. Branza on senise karjääri jooksul võitnud 17 tiitlivõistluste medalit. Lehis sai esimese täiskasvanute medali sellel suvel, kui Eesti võitis EMil naiskondliku hõbeda.

Irina Embrich teeb Prantsusmaa esindaja Marie Florence Candassamy vastu hea esituse ning alistab vastase 15:11.

64 paremat:

Meeste turniir:

Kahju. Kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov kaotas avaringis 7:15 Venezuela vehklejale Silvio Fernandezele.

Meestest hoiab Eesti lippu kõrgel Sten Priinits, kes oli avaringis 15:6 üle kasahhist Dmitri Aleksaninist ning kohtub 32 parema hulgas norraka Bartosz Piaseckiga.

Naiste turniir:

Katrina Lehis võttis sakslanna Ricarda Multereri üle kindla 15:6 võidu ja jõudis 32 parema hulka, kus noor eestlanna läheb vastamisi kahekordse maailmameistri (mõlemad tiitlid võistkonnavõistluses) Ana Maria Branzaga Rumeeniast. Branza on ka seitsmekordne Euroopa meister. Kokku on ta võitnud 17 tiitlivõistluste medalit, mille hulgas on ka Pekingi olümpiamängude individuaalturniiri hõbe.

Irina Embrichi jõud käis numbritega 15:10 üle jaapanlannast Nozomi Satost. Teises ringis on eestlanna vastaseks prantslanna Marie Florence Candassamy.

Tänane esimene tagasilöök Eesti koondisele. Otse põhiturniirile pääsenud Erika Kirpu jäi avaringis 11:15 alla hiinlannale Yiwen Sunile ning langes konkurentsist. Möödunud aasta pronksinaise jaoks on võistlus lõppenud.

Enne võistlust:

Naiste põhiturniiril läheb täna esimesena võistlema Lehis, kes kohtub kell 11 sakslanna Ricarda Multereriga. Embrich läheb kell 11.30 vastamisi jaapnlanna Nazomi Satoga ning Kirpu kohtub kell 11.45 hiinlanna Yiwen Suniga.

Meestest läheb esimesena võistlustulle Novosjolov, kes peab kell 12.25 matši Venezuela vehkleja Silvio Fernandezega. Priinist läheb kell 12.45 vastamisi kasahhi Dmitri Aleksaniniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles