Tänak: tegime kriitilisest olukorrast pääsemiseks kõik, mis võimalik

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (paremal).
Ott Tänak (paremal). Foto: Timo Anis

«Kui Portugali ralli kätte jõudis, polnud olukord meie jaoks sugugi mugav. Mehhikos olime koos masinaga ujunud, Argentinas tuli autol ratas alt… Seis oli meie jaoks kriitiline. Pidime ennast tõestama ja kiirust näitama,» meenutab Eesti parim rallimees Ott Tänak tänavuse MM-hooaja murdepunkti. Just Portugali ralliks tõi M-Spordi meeskond rajale uuendatud Ford Fiesta WRC ning Tänakult oodati selle roolis head tulemust.

Tänak meenutab, et koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga sai Portugali ralli eel nähtud erakordselt palju vaeva, et panna kõikvõimalikud detailid enda kasuks tööle. Ta tunnistab, et olukord polnud lihtne, kuid asjad õnnestus panna hästi toimima ja need töötavad senini. Alates Portugali rallist on Tänak ja Mõlder kiiruse poolest autoralli MMi suures mängus. 

Ott Tänak, kas kevadisel raskel perioodil said oma tiimilt vaimset toetust või anti lihtsalt käsk, et nüüd tuleb minna ja panna?

Portugali ralliks anti meile vabad käed ja koos sellega ka kohustus tõestada uue auto kiirust. Väga raske oli hakata kohe hästi sõitma. Portugali ralli eel tegime palju legenditrenni, proovisime kõiksugu muudatusi ja uusi süsteeme. Tegime kõik, mis võimalik – töö käis 24 tundi ööpäevas ja 7 päeva nädalas. Mõtlesime asjadele, mille peale tavaliselt ei mõtle, analüüsisime läbi kõik pisiasjad ning valmistasime end ette kõigeks, milleks üldse võimalik. Kui see ennast ära tasub, võime töötada nii palju kui vaja ning kui tänu sellele tuleb tulemus, ongi pingutuse eest tasutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles