Rock sai mängujuhi, aga eesliinis suured küsimärgid

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe
Gert Kullamäe Foto: Kristjan Teedema

Valitsev Eesti korvpallimeister Tartu Ülikool / Rock sai eile suve esimese täienduse, kui meeskonnaga liitus leedulasest mängujuht Evaldas Žabas. Tegu on üpris kirju taustaga palluriga, kelle senine karjäär võtab esmapilgul õlgu kehitama.

27-aastane ja 188 cm pikkune Žabas on pärast Kanadas keskkooli lõpetamist kaasa teinud näiteks Inglismaal, Saksamaal, Rootsis, Tšehhis. Eelmisel aastal tuli ta sünnimaale tagasi ja tegi Panevežyse Lietkabelises elu parima hooaja.

«Huvitav leid nii mänguliselt kui statistika poolelt. Uurisime pisut ka tema tausta ja arvestades võimalusi usun, et saime hea mängija,» ütles Rocki peatreener Gert Kullamäe. Muuhulgas avaldas Rockile muljet ka fakt, et eriti hästi tegutses Žabas heitlustes Leedu tippklubide Kaunase Žalgirise ja Vilniuse Lietuvos rytasega.

Ühtlasi tähendab Žabase tulek, et Rockis ei jätka viimasel kahel hooajal mängujuhi positsiooni täitnud Augustas Peciukevicius. Peatreeneri hinnangul on mõlemad leedulased üpris sarnased, aga Žabas on parem kaug- ja vabaviskaja. Küll võib Kullamäe sõnul tiimis jätkata tsenter Karolis Petrukonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles