Tanel Kangert: sõitsin jalakäija kiirusega ja ootasin Nibali järgi

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Ants Liigus

Tänasel Tour de France'i etapil jooksikute seas sõitnud, kuid lõpuks 23. kohaga piirdunud Tanel Kangert oleks võinud jõuda kõrgemalegi, aga ootas viimastel kilomeetritel järgi oma koduklubi Astana liidri Vincenzo Nibali.

«Lõpus jätsin ikkagi ise ennast maha. Eelviimase tõusu otsas polnud see vahe esimestega kuigi suur, umbes 40-50 sekundit. Laskumise võtsin väga rahulikult, viimase tõusu esimesed poolteist kilomeetrit ka. Kuulsin, et Vincenzo on Astana meestest üksinda ja seega pidin ta järgi ootama - kaks kilomeetrit võtsin jalakäijatempoga,» ütles Kangert ETV spordisaatele.

Astana kodulehele lisas Kangert, et iga päev, kus Nibali suudab üldarvestuses kõrgemale tõusta, on ka temale hea päev. Nibali tõusis tänase etapiga seitsmendaks ja jääb kokkuvõttes liidrist Chris Froome'ist (Sky) maha pisut üle kaheksa minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles