Tänak: meid pidurdab vaid kogemuste puudus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak tütre Miaga.
Ott Tänak tütre Miaga. Foto: Timo Anis

Ott Tänak ja Raigo Mõlder tõestasid juuli alguses sõidetud Poola MM-ralli 3. kohaga, et kuuluvad oma ala maailma parimate sekka. Õnnestumisest enesekindlust ammutanud mehed sooviks eile Jyväskyläs alanud Soome rallil saavutust korrata, kuid Tänaku sõnul võib neid pidurdada kogemuste puudus.  

«Olen Soome rallil sõitnud WRC-autoga vaid korra. Mõnel aeglasemal rallil poleks näiteks WRC 2 autoga vahe nii suur, kuid siinsetel kiiretel teedel on asjad teisiti,» selgitas Tänak, ent lisas, et kiiruskatsed on siiski enamikus lahjema autoga sõitmisest tuttavad ja see lisab omakorda enesekindlust. «Paljud kiiruskatsed on varasemate aastatega sarnased, vaid punktikatse sõidetakse tagurpidi ning mõned üksikud lõigud on täiesti uued.»

Tänaku sõnul andsid nad koos kaardilugeja Mõlderiga legendi kirjutamisse endast parima, mõistmaks, mis kusagil juhtuma hakkab. Samas on ta teiste tippsõitjatega võrreldes palju keerulisemas olukorras. Näiteks tõi ta täna sõidetava legendaarse Ouninpohja kiiruskatse, mida mullu Soomes võidutsenud Jari-Matti Latvala on WRC-autoga sõitnud kümmekond aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles