Kruuda palvet ei rahuldatud, eestlased said Soomest kirja nulliringi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda - Martin Järveoja.
Karl Kruuda - Martin Järveoja. Foto: Andre Lavadinho

Täna lõppes Soomes autoralli MM-sarja etapp, kus pidid WRC2 arvestuses kaasa tegema ka Karl Kruuda ja Martin Järveoja. Enne ralli algust teatasid aga eestlased, et nad ei saa kaasa teha seetõttu, et ei saanud auto mootorit korda, ning palusid võistluste korraldajaid, et nende osalemine tühistataks. Eile saabunud otsuse järel aga Eesti rallipaari palvet ei rahuldatud ja nii läheb neile kirja null punkti.

WRC2 arvestuses, kus Kruuda ja Järveoja tänavu kaasa teevad, ei lähe sõitjatel arvesse kõik etapid, vaid osalejad saavad ise valida, milliste etappide tulemusi nad üldarvestusse kaasata soovivad. Eesti rallipaar oli end Soome etapiks üles andnud ning soovis sealt ka punkte koguda, kuid enne ralli algust olid nad sunnitud teatama, et ei saa kaasa teha mootoriprobleemide tõttu. Nimelt oli Eesti rallipaaril mootoriga probleeme juba kaks nädalat tagasi toimunud Rally Estonial ning nüüd teatati omakorda Soome ralli korraldajatele, et kuna kahe ralli vahele jäi nii vähe aega, ei saanud nad mootorit sõidukorda. Lisaks paluti ralli korraldajatelt, et nad tühistaksid nende soovi Soome rallilt punkte koguda.

Eile saabunud otsusega leidsid aga ralli korraldajad, et Kruuda ja Järveoja palvet ei täideta ning seega läheb neile Soomest kirja nulliring. Otsuse järgi leiti, et Eesti rallipaari mitteosalemine ei olnud «vääramatu jõud» ning seega ei rahuldata nende palvet, mille järgi nad palusid end punktiarvestuses osalemisest maha võtta. Otsuses on kirjas ka see, et Kruudal ja Järveojal on õigus edasi otsus edasi kaevata.

Tänavusel hooajal on Kruuda ja Järveoja saanud nulliringid kirja juba ka Portugali ja Itaalia rallidelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles