Eestlased kavaldasid lätlased üle

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Tarvis Tartu Rattamaratoni võitjana finišis.
Peeter Tarvis Tartu Rattamaratoni võitjana finišis. Foto: Ardo Säks

Tartu rattamaratonist oli sõidetud vaevalt viis kilomeetrit, kui neli meest, kaks eestlast ja kaks lätlast, rollerirajal ülejäänuil eest kihutasid. Peeter Tarvis, Tartu Ülikooli teise aasta juuratudeng, vaatas koos poolesaja konkurendiga vaid tagant, kuidas vahe käriseb. Tarvis aimas, et pärast avakilomeetrite marulist tempot, kui metsavahelisel asfaltteel sõit tavaliselt rahuneb, võtab keegi ette rünnaku. Eelmisel aastal oli ta seda isegi teinud, lausa mitu korda. Kuni saigi mitme lätlasega eest. Paraku libises tal poolel maal sopases kohas ratas alt. Ta jäi liidritest maha ning lõpetas üheksandana.

Eilsel rattamaratonil otsustas Tarvis (21), et pole mõtet jõudu raisata ja ees kiirendada. Lõpuks on ta ju ikkagi amatöör. Kuni mulluseni sõitis ta kaks hooaega lätlaste Rietumu-Delfini meeskonnas, aga ei pääsenud seal võistlustele, mis oleks talle sobinud, ning tegi lepinguga lõpu. Nüüd esindab ta Raplamaa Rattaklubi. Tänavune kilometraaž küünib 15 000 ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles